Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis şi PNL, atac concertat pe tema Constituţiei

constitutia-romaniei-shutterstock

La câteva ore după ce Iohannis a anunţat, în mesajul de Ziua Constituţiei, că procesul de revizuire a Constituţiei trebuie desăvârşit în perioada următoare, PNL face un anunţ asemănător.

Vicepreședintele comisiei comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea propunerilor legislative de revizuire a Constituției, deputatul PNL Valeria Schelean, a declarat luni că este nevoie ca lucrările acestui for să fie reluate, astfel încât un nou text al Constituției să fie gata în 2015.

"Astăzi aniversăm Ziua Constituției României. Este mai mult decât un moment de sărbătoare, este un prilej de a realiza că avem nevoie să continuăm în Parlament lucrările pentru revizuirea Constituției, în așa fel încât să putem să oferim societății românești o lege fundamentală care să conțină cadrul necesar continuării și consolidării reformelor, care să întăreasă statul de drept și instituțiile esențiale și care să fie în concordanță cu nevoile de dezvoltare ale României. Comisia specială pentru revizuirea Constituției trebuie să-și propună ca în 2015 să poată avea un text nou al legii fundamentale, pe care să-l propună spre dezbatere societății", a declarat Valeria Schelean, cu ocazia aniversării Zilei Constituției României.

Printre aspectele-cheie menționate de Valeria Schelean se numără opţiunea clară pentru o formă de guvernământ, clarificarea competenţelor premierului şi preşedintelui, eficientizarea procedurilor legislative astfel încât să fie redusă la minimum necesitatea ordonanţelor de guvern, precum și introducerea unei proceduri de încetare a mandatului premierului, în oglindă cu procedura de numire.

Vezi şi: Iohannis: Procesul de revizuire a Constituției trebuie desăvârșit în perioada următoare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.