Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL vrea să rezolve 'problema' lui Iohannis

www.hotweek.ro
pnl dosar sector

PNL a adoptat o rezoluție la Liga Aleșilor Locali prin care își propun să rezolve o problemă cu care s-a confruntat și președintele Klaus Iohannis, pe vremea când era primar al Sibiului.

Liberalii vor iniția un proiect în Parlament prin care urmăresc schimbarea regimului incompatibilităților pentru aleșii locali.

”PNL consideră că Legea 161/2003, prin care primarii, viceprimarii, președinții, vicepreședinții de Consiliu Local și Consiliu Județean nu pot face parte din Consiliile de Administrație ale societăților comerciale sau regiilor autonome de interes național și local, subordinate Consiliului Local sau Consiliul Județean inventează conceptul de incompatibilitate public/public, ceea ce este un non-sens. Modificarea acestor prevederi va elimina, practic, incompatibilitatea, respectiv conflictul de interese dintre două interese publice.

Această stare de incompatilibitate, prevăzută expres de Legea 161/2003, contrazice prevederile Legii administrației publice locale, nr. 215/2001, care are caracter organic, care stipulează:

-          Consiliul local exercită în numele unității administrativ – teritoriale toate drepturile și obligațiile corespunzătoare participațiilor deținute la societăți comerciale sau regii autonome și în acest sens va desemna prin hotărâre persoanele împuternicite să-i reprezinte interesele în cadrul acestor entități (art. 36, alin. 3, lit. c și art. 37);

-          Primarul reprezintă unitatea administrativ-teritorială în relațiile cu terți (art. 62);

-          Totodată primarul este obligat să ia măsuri pentru aducerea la îndeplinire a atribuțiilor Consiliului local în ceea ce privește prestarea serviciilor publice de interes local (art. 63, ali. 5, lit. c).

 

Așadar, la inițiativa forumului Liga Aleșilor Locali, Grupurile Parlamentare ale PNL vor propune modificarea Legeii 161/2003, în sensul ca primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții Consiliilor Locale și Consiliilor Județene să poată face parte din Consiliile de Administrație ale societăților comerciale sau regiilor autonome subordinate Consiliului Local sau Consiliul Județean”, se arată în rezoluția PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.