Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL vrea suspendarea dezbaterile pe proiectele legilor Justiţiei

romaniatv.net
ionel danca

PNL cere suspendarea în această perioadă a dezbaterilor pe proiectele legilor Justiţiei, întrucât nu se justifică urgenţa şi maniera acestor dezbateri, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al liberalilor Ionel Dancă. Liberalii consideră că este normal să fie aşteptată pronunţarea deciziei Curţii Constituţionale din 13 decembrie referitoare la sesizarea PNL asupra modului în care a fost constituită Comisia parlamentară specială pentru aceste legi, a menţionat Dancă, anunţă Agerpres.

"PNL cere în acest moment din nou şi facem un apel cât se poate de serios şi responsabil la adresa celor din PSD-ALDE să suspende în această perioadă dezbaterile pe aceste proiecte de lege, pentru că nu se justifică urgenţa şi maniera în care au loc aceste discuţii. De fapt, se votează la foc automat de dimineaţă până seara, până la ora 11,00 din noapte şi ne întoarcem din nou la perioada noaptea, ca hoţii", a afirmat Dancă, la Parlament.

El a mai spus că liberalii vor continua să facă opoziţie în comisie şi în plen prin tergiversare. "Nu se poate legifera în acest fel şi PNL va continua să facă opoziţie în comisia şi în plenul Camerei prin tergiversare, prin toate mijloacele pe care le are la dispoziţie. Aşteptam şi ar fi fost un minim gest de normalitate ca aceste dezbateri să fie cel puţin suspendate până la pronunţarea deciziei CCR care a fost sesizată de PNL asupra modului în care a fost constituită această comisie parlamentară. O astfel de decizie este aşteptată undeva în jurul datei de 13 decembrie şi credem că ar fi fost normal ca aceste dezbateri să aştepte punctul de vedere al Curţii constituţionale", a adăugat Dancă.

El a mai criticat faptul că sunt programate dezbateri şi pe 13 decembrie, când va ajunge în ţară sicriul cu trupul neînsufleţit al regelui Mihai. "Nu mai vorbim de faptul că sunt programate discuţii şi dezbateri pe aceste acte normative chiar şi în data de 13 decembrie, când în ţară va veni trupul Majestăţii Sale regele Mihai şi când toată România ar trebui să afişeze o atitudine de pietate faţă de ceea ce a însemnat valoarea acestui rege pentru istoria poporului român. Dar, se pare, din ceea ce vedem cu toţii, pentru PSD şi pentru parlamentarii puterii nicio valoare a acestui neam nu mai reprezintă un obstacol în atingerea intereselor lor personale", a mai spus purtătorul de cuvânt al PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.