Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poate văd și miliardarii români: Ce a decis fosta soţie a miliardarului Jeff Bezos să facă cu 275 de milioane de dolari

MacKenzie Scott

MacKenzie Scott, fosta soţie a lui Jeff Bezos, a donat 275 de milioane de dolari furnizorului american de servicii medicale pentru femei Planned Parenthood, cea mai mare sumă primită de la un singur donator în istoria de peste 100 de ani a organizaţiei, relatează miercuri Reuters.

Donaţia, care face parte din angajamentul lui Scott de a oferi cea mai mare parte a averii sale a fost făcută către biroul naţional al Planned Parenthood şi 21 de filiale regionale, a anunţat organizaţia.

Scott, care este căsătorită în prezent cu Dan Jewett, un profesor de ştiinţe din Seattle, a primit un pachet de 4% din acţiunile Amazon.com Inc cu ocazia divorţului său de fondatorul Amazon, miliardarul Jeff Bezos.

Planned Parenthood, care oferă servicii de asistenţă medicală, printre care întreruperi de sarcină, la clinicile sale din întreaga ţară, se află în linia întâi în bătălia politică privind dreptul la avort din legislaturile şi instanţele statale din SUA.

Accesul la întreruperi de sarcină în Statele Unite este în declin, statele conduse de republicani adoptând restricţii din ce în ce mai stricte asupra procedurii, inclusiv interzicerea aproape în totalitate a avorturilor în Texas.

Curtea Supremă a Statelor Unite şi-a arătat disponibilitatea de a restabili interzicerea avorturilor după 15 săptămâni de sarcină, în statul Mississippi. Acest lucru ar contrazice decizia Curţii, din 1973 când a recunoscut un drept constituţional la avort într-o decizie emblematică intitulată "Roe v. Wade", precizând ulterior că femeile pot face o întrerupere de sarcină cât timp fetusul nu este "viabil", ceea ce corespunde cu aproximativ 24 săptămâni de sarcină.

"Suntem incredibil de recunoscători pentru extraordinara investiţie filantropică a doamnei Scott în Planned Parenthood, ca parte esenţială a infrastructurii de sănătate publică", a declarat Alexis MacGill Johnson, care ocupă funcţia de director executiv al organizaţiei.

"Această finanţare va sprijini eforturile noastre de a promova echitatea în materie sanitară prin eliminarea barierelor rasiale şi structurale pentru pacientele noastre din comunităţile în care activează Planned Parenthood", a adăugat ea, citată într-un comunicat.

Într-o postare pe Medium de miercuri, Scott a declarat că a donat peste 3,8 miliarde de dolari americani în beneficiul a 465 de organizaţii non-profit, inclusiv Planned Parenthood, din iunie anul trecut.

"În ultimele nouă luni, obiectivul echipei noastre a inclus câteva domenii noi, dar ca întotdeauna scopul nostru a fost să sprijinim nevoile persoanelor subreprezentate din grupuri de tot felul", a scris ea.

Marţi, Habitat for Humanity a anunţat că Scott a făcut o donaţie de 436 de milioane de dolari, care vor fi alocaţi demersurilor organizaţiei, care construieşte locuinţe pentru persoanele defavorizate.

Scott avea miercuri o avere estimată la aproximativ 49 de miliarde de dolari, potrivit Forbes.

MacKenzie Scott s-a angajat să doneze cel puţin jumătate din activele sale în beneficiul unor asociaţii de caritate.

Săptămâna trecută, o asociaţie a tinerilor americani, Boys and Girls Clubs of America, a anunţat că a primit o donaţie de 281 de milioane de dolari de la MacKenzie Scott.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.