Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pod distrus de ape în Alba - Localnicii sunt nevoiţi să ocolească 3 kilometri

inundatii jiu

Un pod care face legătura cu un sat al comunei Arieşeni a fost distrus marţi de apele umflate ale unui pârâu, localnicii din Galbena fiind nevoiţi astfel să ocolească circa trei kilometri pe un alt drum pentru a ajunge în localitate, potrivit Agerpres.

"În urma precipitaţiilor abundente şi a topirii zăpezii, circulaţia pe DC 201, drumul care face legătura între DN 75 şi satul Galbena, este închisă, deoarece podul care este situat la aproximativ 300 de metri de DN 75 a fost afectat", au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Primarul comunei Arieşeni, Gheorghe Pantea, a explicat că, în urma ploilor căzute de luni şi a topirii zăpezii de pe versantul nordic al Munţilor Bihor, a crescut debitul mai multor afluenţi ai râului Arieşul Mare, în mod special al pârâului Galbena, fiind distrus un pod construit în anii '70.

"În jur de 50 de familii, respectiv cam 160 de persoane, au rămas izolate. Se poate ajunge la ei pe un drum ocolitor. Vreo 3 kilometri trebuie ocoliţi. În şase curţi a intrat apa, dar nu s-au produs pagube", a spus primarul.

Edilul a menţionat că mai este un pod, care încă nu a căzut, dar că probabil şi acesta va fi avariat grav.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba au precizat că, din ordinul inspectorului-şef Ovidiu Costea, au fost trimise în comunele Arieşeni şi Scărişoara, din Munţii Apuseni, echipaje gata să intervină în caz de nevoie. De asemenea, la nivelul ISU Alba a fost alertată Grupa Operativă şi a fost prealertat personalul operativ pentru a fi gata să intervină la nevoie.

"La faţa locului, pentru monitorizarea situaţiei şi dispunerea eventualelor măsuri, se deplasează şi subprefectul judeţului Alba Vincze Andras, cu reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului. În continuare situaţia este gestionată la nivelul Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă. În funcţie de evoluţia situaţiei vom reveni cu informaţii suplimentare", au menţionat cei de la ISU Alba.

Până miercuri noaptea, este valabilă o avertizare hidrologică de cod portocaliu pe râul Arieş şi o atenţionare hidrologică de cod galben pe afluenţii râului Mureş aval confluenţă cu Târnave.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.