Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Podașcă: Schimbarea peste noapte a reprezentanților societății civile din Consiliul Economic și Social, un demers abuziv al premierului Dăncilă

gabriela podasca

Schimbarea peste noapte a reprezentanților societății civile din Consiliul Economic și Social de către prim-ministrul Viorica Dăncilă este un demers abuziv care dovedește încă o dată lipsa de transparență și de respect a Guvernului față de lege și de principiile de funcționare corectă a statului de drept, acuză deputatul Pro România Gabriela Podașcă.

 

 

"Concret, este vorba de înlăturarea a 13 dintre cei 15 membri care reprezentau structuri asociative ale societății civile în plenul Consiliului Economic și Social, un organism extrem de important în procesul de analiză și avizare a tuturor proiectelor de acte normative elaborate de Guvern și Parlament. ”Este inadmisibil ca acești oameni să afle din Monitorul Oficial că au fost dați afară. Solicit guvernului Dăncilă un răspuns clar și argumentat cu privire la motivele care au stat la baza unei astfel de decizii. Este un atac brutal la adresa unei instituții care exprimă puncte de vedere obiective cu privire la activitatea Guvernului și o încercare de suprimare a oricărei voci care ar putea atrage atenția asupra măsurilor iraționale și iresponsabile ale Executivului. În acest ritm, ne putem trezi că Viorica Dăncilă va desființa cu totul Consiliului Economic și Social dacă va considera că nu îi servește propriilor interese”, a declarat deputatul Gabriela Podașcă. Vechii reprezentanți ai societății civile în plenul CES fuseseră numiți în 2015, pentru un mandat de 4 ani, pe baza unei proceduri transparente de selecție care a avut la bază patru criterii: reprezentativitatea, domeniul de activitate, importanța și recunoașterea socială a activității desfășurate, precum și reputația dovedite de un dosar de candidatură și de scrisori de susținere. Pe de altă parte, numirea noilor membri ai societății civile a fost făcută fără un proces transparent de consultare și dialog fiind încălcate tocmai principiile CES ca organism consultativ al Parlamentului și Guvernului. ”Este încă o dovadă a modului autocrat în care Liviu Dragnea înțelege dialogul social: atunci când nu poate cumpăra susținători, se folosește de pârghiile puterii pentru a-i elimina pe toți cei care îi sunt incomozi. Mi-e teamă că acest demers de înlocuire a unor persoane cu altele se dorește a fi de fapt o încercare de divizare și de slabire a societății civile”, a spus Podașcă. Pro România consideră că societatea civilă are un rol esențial în orice democrație, de aceea va susține întotdeauna o bună reprezentare a acesteia la nivelul mecanismelor și structurilor care privesc o bună funcționare a statului și o administrație eficientă", transmite Podașcă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.