Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Podul prăbușit în Neamț: zeci de oi au fost prinse sub dărâmături, unele dintre ele fiind încă în viață

Inquam pod Siret

ISU Neamț urmează să intervină pentru salvarea oilor surprinse sub podul peste Siret prăbușit, sub coordonarea expertului tehnic, astfel încât să nu afecteze cercetările.

După ce podul de peste râul Siret ce face legătura între localitățile Luțca și Sagna, județul Neamț, a fost distrus, mai multe oi au fost surprinse sub dărâmături.

Pompierii au identificat 20 de capete ca fiind surprinse sub pod: 4 oi au putut fi scoase în viață, ulterior fiind predate proprietarului, alte 16 oi fiind identificate fără semne vitale, informează Mediafax.

Totodată s-a constatat că cel puțin o oaie este încă în viață și este surprinsă sub elementele prăbușite ale podului, informează, sâmbătă, ISU Neamț.

„Cum orice viață contează, au fost căutate soluții pentru scoaterea acestor oi din zona respectivă. Specialiștii din cadrul ISC Neamț ne-au comunicat că orice intervenție asupra podului poate genera prăbușiri ale elementelor acestuia. În acest context, zona în care este interzis accesul este la o distanță egală cu înălțimea elementelor din podul prăbușit. Având în vedere că se efectuează cercetări cu privire la cauza producerii accidentului, elementele podului trebuie să rămână în poziția de după prăbușire, astfel încât experții tehnici / specialiștii investigatori să aibă o imagine cât mai completă. ISU Neamț menține legătura cu IPJ Neamț urmând să intervină pentru salvarea animalelor surprinse sub pod sub coordonarea expertului tehnic, astfel încât să nu afectam cercetările în curs. Pentru că suntem preocupați de salvarea vieţii au fost efectuate căutări a unor posibile victime și în apele râului Siret cu ajutorul unei bărci și a scafandrilor de la ISU Neamț”, anunță sursa citată.

Podul s-a prăbușit joi. Pe pod se aflau un camion și o autoutilitară, iar șoferul camionului a fost rănit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.