Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poetul Mihnea Bâlici, desemnat câştigător al Premiului Naţional de Poezie 'Mihai Eminescu' - Opus Primum

basilica.ro
Mihai Eminescu

Poetul Mihnea Bâlici a fost desemnat, joi, câştigător al Premiului Naţional de Poezie "Mihai Eminescu"- Opus Primum pentru anul 2022, atribuit de Memorialul Ipoteşti - Centrul de Studii Mihai Eminescu.

Mihnea Bâlici, în vârstă de 25 de ani, a fost premiat pentru volumul de debut "Cazzo" apărut anul trecut la Editura OMG Publishing din Alba Iulia, potrivit Agerpres.

Câştigătorul a fost anunţat, joi, în cadrul unei ceremonii organizate la Ipoteşti cu prilejul împlinirii a 134 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu.

Desemnarea laureatului a fost făcută de un juriu format din Alexandru Cistelecan, Mircea A. Diaconu, Alex Goldiş, Mihai Iovănel, Andreea Pop, Adriana Stan şi Andrei Terian-Dan.

Pentru marele premiu au fost nominalizate lucrările a cinci poeţi debutanţi, din totalul celor 33 înscrişi. Printre nominalizaţi s-au aflat şi Alexandru Adam (volumul "Stilizări"), Raluca Boantă ("La marginea bună a corpului"), Radu Demetriades ("Gioco di mano") şi Nora Ugron ("Orlando postuman").

Premiul Eminescu pentru debut, care a fost iniţiat la propunerea poetei Ileana Mălăncioiu în anul 1998, se află la cea de-a 25-a ediţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.