Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poetul naţional Mihai Eminescu a fost comemorat la mormântul său de la cimitirul Bellu

Poetul naţional Mihai Eminescu a fost comemorat luni la mormântul său de la cimitirul Bellu din Capitală, potrivit basilica.ro.

Slujba de pomenire a fost oficiată de un sobor de preoţi din cadrul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane din Bucureşti, imediat după Sfânta Liturghie oficiată în capela cimitirului.

La finalul slujbei, la mormântul poetului nepereche a cărui operă învinge timpul, a fost depusă o coroană de flori din partea Bisericii Ortodoxe Române.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 75: Șampanie cu zmeurică deschide păcănelele, dar liceenii n-au voie la bal

Părintele Ginel Aurelian Ivan, Consilier eparhial la Sectorul cimitire, monumente și servicii funerare al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a mărturisit că a rămas surprins de „mulţimea mare de oameni întâlnită aici având în vedere şi vremea puţin prietenoasă”, potrivit Radio Trinitas.

Mihai Eminescu „a avut un har deosebit de creator pe care l-am redescoperit cu această ocazie prin apariţia acestor oameni de suflet care nu au uitat acest creator de limbă românească. Cert este că a lăsat o amprentă destul de puternică în cultura poporului român”, a mai spus Părintele Ginel Aurelian Ivan.

La mormântul poetului național, de la a cărui trecere în veşnicie s-au împlinit 131 de ani, s-au adunat zeci de bucureșteni care au recitat și cântat pe versurile eminesciene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.