Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polemică între Maroc şi Algeria pe tema tricourilor algerienilor, confecţionate de gigantul german de echipamente sportive Adidas

MVP Baseball School
adidas

Ministerul Culturii din Maroc a solicitat gigantului german de echipamente sportive Adidas să retragă noua colecţie de tricouri de fotbal ale naţionale algeriene, acuzând Federaţia algeriană că şi-a însuşit în mod necorespunzător simbolurile "moştenirii culturale marocane", scrie AFP.

"Este un furt de motive tradiţionale marocane inspirate din ceramica caracteristică artei decorative din Maroc. Acestea apar pe tricourile Algeriei, ceea ce a determinat oficialităţile de la Rabat să reacţioneze", a explicat pentru AFP o sursă din cadrul ministerului Culturii, potrivit Agerpres.

Avocatul ministerului Culturii din Maroc a cerut retragerea acestor tricouri în maxim două săptămâni.

Această controversă apare într-un context de tensiune permanentă între cele două ţări magrebiene. Algeria a rupt legăturile diplomatice cu Marocul în august 2021, acuzând Rabatul de "acte ostile". "O decizie complet nejustificată", a comentat atunci Rabatul.

"Ministerul Culturii din Maroc îşi rezervă dreptul de a folosi toate căile de atac posibile în faţa instanţelor germane şi internaţionale", avertizează avocatul marocan în scrisoarea sa.

Naţionala de fotbal a Marocului este calificată la CM 2002 din Qatar fiind în Grupa F, alături de Belgia, Canada şi Croaţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.