Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii din Buzău au emis de la începutul anului opt ordine de restricție pentru persoane ce și-au agresat partenerii de viață

M375/0009

Poliţiştii din cadrul IPJ Buzău au emis de la începutul acestui an opt ordine de restricţie pentru tot atâtea persoane, şapte bărbaţi şi o femeie, care şi-au agresat partenerii de viaţă sau membri ai familiei, într-unul dintre cazuri impunându-se deschiderea unui dosar penal, relatează Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Buzău, inspectorul principal Ane-Marie Vrapciu, trei ordine au fost emise în mediul rural şi alte cinci în mediul urban.

"Este vorba de cazuri de violenţă în familie, cum ar fi şi agresarea unei bătrâne în vârstă de 80 de ani de către fiica sa, în vârstă de 40 de ani", a declarat, pentru AGERPRES, sursa citată.

Potrivit acesteia, unul din cele opt ordine emise a fost încălcat, motiv pentru care s-a deschis dosar penal.

"Pe 6 ianuarie, în municipiul Râmnicu Sărat, o femeie a fost agresată de concubinul său. Poliţiştii au emis ordin de restricţie cu obligaţia de a nu se mai apropia la mai puţin de 200 de metri de victimă, dar agresorul a revenit în locuinţă câteva ore mai târziu, alegându-se cu dosar penal", a mai declarat sursa citată.

Citește și: ANM a emis avertizări de vreme rea: Polițiștii Brigăzii Rutiere îi sfătuiesc pe șoferi să se adapteze condițiilor meteo extreme

Conform legii, încălcarea oricărei măsuri dispuse constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an, obligaţiile şi interdicţiile împotriva agresorilor prin ordine de restricţie provizorii devenind obligatorii imediat după emiterea acestora, fără somaţie şi fără trecerea vreunui termen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.