Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii din Alba au dat lovitura - 28 de mașini, găsite la o singură percheziție la un bărbat bănuit de camătă

facebook.com
masini

Poliţiştii din Alba au găsit în timpul unei percheziții făcute la domiciliul unui bărbat bănuit că împrumuta bani unor cetăţeni din zona Aiudului, percepând dobânzi lunare de 10%, 28 de mașini înmatriculate în ţară şi în străinătate, scrie Mediafax.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Alba au făcut marți o percheziţie la locuința unui bărbat, de 49 de ani, din municipiul Aiud, cercetat pentru camătă.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2010 – 2018, bărbatul ar fi împrumutat diverse sume de bani unor cetăţeni din zona Aiudului, percepând dobânzi lunare de 10% din sumele împrumutate. Unii dintre beneficiarii împrumuturilor ar fi garantat restituirea sumelor de bani cu autoturismele persoanele, care ar fi fost lăsate în custodia bărbatului.

Unele dintre aceste împrumuturi ar fi fost deghizate în contracte de vânzare - cumpărare privind imobile sau autoturisme.

În urma percheziţiei, poliţiştii au ridicat peste 46.000 lei, aproape 4.000 de euro, 50 de lire sterline şi 229,9 grame de bijuterii din aur, despre care există suspiciunea că provin din camătă.

De asemenea, poliţiştii au descoperit certificate de depozit bancar în valoare de 319.925 de lei, contracte de vânzare – cumpărare a unor imobile şi un caiet cu însemnări referitoare la sume de bani, care au fost de asemenea indisponibilizate, pentru cercetări.

În curtea locuinţei bărbatului au fost descoperite 28 de autoturisme, înmatriculate în ţară şi în străinătate, care au fost indisponibilizate şi a căror documente au fost ridicate, de asemenea, pentru continuarea cercetărilor.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a bărbatului, identificarea eventualilor săi complici dar şi pentru identificarea tuturor victimelor sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.