Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii germani opresc la punctele de frontieră toate mașinile care merg din Germania în Franța

Poliţiştii germani de la punctele de trecere a frontierei opresc maşinile care merg din Germania în Franţa, informează dpa.

"În prezent, întărim (...) controalele de la frontiera franco-germană", a scris pe Twitter poliţia din landul german Baden-Wuerttemberg.

Măsura a fost luată în urma atacului armat produs marţi seara în apropierea Târgului de Crăciun din centrul Strasbourgului, oraş aflat în apropierea graniţei cu Germania. Atacul s-a soldat cu cel puţin doi morţi şi 11 răniţi, dintre care unii în stare critică, potrivit ministrului francez de interne, Christophe Castaner, relatează agerpres.ro.

Procurorii din Paris au declarat că tratează incidentul ca pe unul de natură teroristă, spunând că au deschis o investigaţie pentru crimă şi tentativă de crimă legată având legătură cu acţiune teroristă, precum şi cu o

conspiraţie teroristă. Atacatorul a fost rănit, dar se află în libertate şi este căutat de poliţie.

Parlamentul European, care are un sediu în oraş şi este reunit în sesiune plenară săptămâna aceasta, a activat protocolul de urgenţă şi a restricţionat accesul pentru a-i proteja pe cei aflaţi înăuntru, potrivit unei purtătoare de cuvânt a PE.

Târgul de Crăciun din Strasbourg, un eveniment de lungă tradiţie amenajat în centrul oraşului, reprezintă o atracţie turistică majoră în decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.