Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția a declanșat 'Operațiunea GELUL'

enational.ro
politia romana

În România după 1989 ne-am obișnuit cu orice și nu pare să mai mire pe nimeni atunci când aflăm de exemplu că Poliția Română face achiziții importante de gel de păr. Se pare că agenților de poliție din România și mai ales șefii lor au mare nevoie să își mențină părul zbârlit pentru a prinde infractorul acolo unde se află el.

Vezi și: STIRIPESURSE.RO vă prezintă OUG cu noile salarii ale bugetarilor

Se numește „Situația achizițiilor la nivelul Direcției Generale Logistice în perioada 30.06.2015-31.12.2015“ din cadrul Ministerului de Interne.  Și conține: contracte de energie electrică estimate la prețuri fabuloase, sare pentru deszăpezire în cantități aiuristice, foarte multe materiale de construcții, flori din plastic, remarcă cei de la România Liberă care constată că în documentele Ministerului Afacerilor Interne se face referire doar la produse și sume - nu și cantitați

De exemplu, la poziția 3964, instituția informează contribuabilii că a achiziționat spumă de ras, prin achiziție directă, de la o firmă oarecare, în valoare de 51,90 lei. Dar nu putem ști dacă această sumă este pentru un tub sau mai multe.

În toată această listă cu mii de poziții, care mai de care mai ciudate, este una care e cea mai ciudată, respectiv poziția 3959: „Gel de păr – 52,50 lei“. De ce decontează Poliția Română, din bani publici, gel de păr? Suma nu e mare, într-adevăr, dar de ce ar exista o astfel de cumpărătură la MAI?, se întreabă cei de la România Liberă.

Evident că din lista achizițiilor nu lipsesc aranjamente din flori artificiale, mesele festive, momentele artistice, decoratiuni de Craciun, tablouri, masina de cuburi de gheață, gratare, clești de grătare, abonamente la toate revistele auto, urcatoare de păr, gratar cu roca vulcanica, servicii de apărare psihotronică, pioneze și lista e muuuult mai lungă.

Cel puțin pentru gel Poliția are și o explicațiune:

Cât privește gelul de păr, povestea lui este așa: “Precizăm că produsul menționat este folosit în cadrul atelierului care furnizează personalului mi­nisterului, contra cost, servicii de frizerie. Sumele încasate urmare a acestor servicii se constituie venit la bugetul general consolidat de stat“, potrivit România Libera.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.