Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția desfășoară o operațiune de amploare la nivel național: Mii de cadre participă

jurnalmm.ro
radar pistol

A început minivacanţa de Rusalii, iar dacă nu vreţi să porniţi cu stângul, fiţi atenţi cum conduceţi. Şoselele din întreaga ţară sunt împânzite de peste 400 de radare, iar traficul va fi supravegheat inclusiv din aer.

Oamenii legii au scos la înaintare şi cele mai performante dotări - radarul pistol cu unde laser. Alte câteva mii de poliţişti vor patrula pe străzi pentru a asigura măsurile de ordine şi linişte publică.

Citește și: VIDEO Cea mai tâmpită nuntă din lume: Peste 5.000 de oameni au participat, dar rămâi interzis când afli cine au fost mirii

Zilnic, 11.500 de poliţişti acţionează cu 4 mii de autospeciale, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru ca oamenii să se poată bucura în linişte de această mini-vacanţă de Rusalii.

De asemenea, 2 mii de poliţişti de la Rutieră vor acţiona cu peste 420 de aparate radar, inclusiv cele din noua generaţie ,,true-cam'', pe toate drumurile judeţene, naţionale şi autostrăzi.

Citește și: IMAGINI INCREDIBIL de ȘOCANTE: Femei filmate în timp ce-și fac nevoile în magazin

Poliţiştii rutieri vor fi sprijiniţi şi de două elicopetere ale Inspectoratului de Aviaţie, care vor survola DN1 şi Autostrada Soarelui.

În perioada 18-20 iunie a.c., Poliţia Română va acţiona, cu peste 11.466 de poliţişti şi 3.878 autospeciale (media zilnică). Astfel, vor fi organizate zilnic 3.312 patrule de siguranţă publică, dintre care 535 pedestre şi 2.777 auto.

Citește și: Doar 3 persoane din lume au acest pașaport: Cine îl emite și de ce e rar

De asemenea, 1.993 polițiști rutieri vor fi prezenți pe principalele drumuri naționale și autostrăzi pentru prevenirea accidentelor și fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcașurilor de cult și a stațiunilor turistice. Aceştia vor acționa cu 421 aparate radar în întreaga țară, inclusiv echipamentele de ultimă generație (dispozitivele True Cam).

Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a susținut, vineri, o conferință de presă în care a anunțat că 22.500 de angajați ai MAI vor fi prezenți la datorie în perioada minivacanței de Rusalii.

Citește și: Șarpele care a atacat bucătarul în timp ce îl gătea / VIDEO

"În contextul Sărbătorii Rusaliilor Ortodoxe, în baza planului aprobat de ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, Poliția Română, Jandarmeria, Poliția de Frontieră și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vor acționa în sistem integrat, cu forțe suplimentare, pentru ca cetățenii să petreacă aceste zile de sărbătoare în siguranță. Începând de astăzi, aproximativ 22.500 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor fi zilnic la datorie pentru a menține ordinea și liniștea publică, pentru a fluidiza traficul rutier și pentru a asigura intervenția la urgențele medicale și la alte situații de risc pentru populație", a spus Dajbog.

Potrivit acesteia, efectivele de siguranță publică vor acorda o atenție deosebită celor peste 16.400 de lăcașuri de cult unde vor avea loc slujbe religioase cu participare numeroasă.

Citește și: VIDEO Surpriza care revoluționează industria porno! Te așteptai la așa ceva?

De asemenea, angajații MAI vor asigura ordinea publică la cele aproximativ 500 de manifestări publice, concerte sau evenimente sportive care urmează să se desfășoare în toată țara, inclusiv duminică în locurile publice unde se va viziona meciul de fotbal România - Albania.

La nivel național, 11.466 polițiști vor fi în stradă, suplimentar față de echipajele curente, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale și asigurarea intervenției la solicitările cetățenilor.

Citește și: Dotore Ponta a ajuns de rasul lumii! Poanta de care rad sute de milioane de oameni!

"Pentru că ne așteptăm ca un număr mare de români să meargă în aceste zile pe litoral s-au dispus măsuri speciale pentru siguranța turiștilor. Conform Planului General de măsuri aprobat de ministrul Petre Tobă pentru perioada estivală, aproximativ 1.500 de polițiști, pompieri, jandarmi, polițiști de frontieră, piloți, medici și paramedici SMURD vor fi în misiune pe litoral", a mai spus purtătorul de cuvânt al MAI.

Anul acesta, în premieră, pe plajă sunt amplasate puncte de prim-ajutor asigurate de pompieri și paramedici SMURD. Aceste puncte de prim ajutor sunt amplasate în cele mai aglomerate stațiuni: Mamaia, Eforie Nord, Costinești și Neptun.

Citeşte şi: Cine sunt victimele tragediei din Braşov: Dramele de lângă microbuz / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.