Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția din Palermo a dat o nouă lovitură grupării Cosa Nostra, care încerca să se reorganizeze

ANSA
carabinieri

Poliţia italiană a dat o nouă lovitură la vârful mafiei siciliene din Palermo, unde Cosa Nostra încearcă să se reorganizeze, a anunţat justiţia italiană marţi într-un comunicat, citat de France Presse, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Vești proaste pentru Simona Halep! Va pierde locul 1. Cine îi va lua locul

În baza informaţiilor furnizate de doi 'şefi mafioţi' care şi-au recunoscut faptele, poliţia antimafia din Palermo a arestat şapte persoane, dintre care trei sunt suspectate că au participat la o reuniune la 29 mai a 'Cupolei', comisia liderilor mafiei.

Este vorba de prima reuniune de acest gen din 1993, anul arestării lui Toto Riina, pentru a alege noii şefi ai 'Caracatiţei' şi a reorganiza activităţile legate de traficul de droguri şi pariuri online.

Printre persoanele arestate marţi figurează doi descendenţi ai şefilor clanului istoric sicilian: Leandro Greco, nepotul lui Michele Greco supranumit 'naşul' Cosa Nostra, şi Calogero Lo Piccolo, fiul şefului mafiot Salvatore Lo Piccolo, care ispăşeşte o sentinţă cu închisoarea pe viaţă.

Cei doi au participat la reuniunea secretă a 'Cupolei', ca şefi reprezentanţi ai mai multor familii mafiote.

O altă persoană arestată, Giovanni Sirchia, membru al unei familii mafiote, a fost responsabil cu mesajele de convocare a şedinţei secrete şi i-a însoţit pe unii dintre participanţi la locul unde aceasta s-a desfăşurat.

Celelalte patru persoane arestate sunt suspectate de extorcare prin metode mafiote.

La 4 decembrie, poliţia italiană arestase deja 46 de persoane suspectate de apartenenţă la Cosa Nostra, între care Settimo Mineo, considerat drept noul şef al Cosa Nostra din Palermo.

Acest bijutier de 80 de ani, şeful districtului Paglarelli (în apropiere de Palermo), a fost ales pentru a-i succeda lui Toto Riina (care a decedat anul trecut în închisoare), la reuniunea 'Cupolei' din 29 mai.

Doi dintre capii familiilor mafiote arestaţi în decembrie şi-au recunoscut rolul în cadrul Cosa Nostra, precum şi în reconstituirea 'Cupolei' . Colaborând cu justiţia, ei au furnizat elemente care au condus la arestările de marţi.

'Nu este vorba de colaboratori consideraţi ca fiind vioara a doua, ci de două personalităţi de la vârful ierarhiei' mafiei, a subliniat în faţa presei Francesco Lo Voi, procurorul din Palermo.

Potrivit acestuia, cei doi au început să colaboreze cu justiţia la mai puţin de o lună de la arestarea lor în 4 decembrie, 'ceea ce probabil nu s-a întâmplat niciodată până acum'.

'Aceasta demonstrează eşecul proiectului, adică a planului de reconstituire a Cupolei. De aceea au acceptat să colaboreze' cu noi, a adăugat procurorul din Palermo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.