Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia a descoperit 'o uzină pentru fabricarea de bombe' la Hong Kong - Atentatorii au aruncat anterior în aer toaletele unui spital

www.romaniatv.net
Bomba artiyanala

Poliţia din Hong Kong a făcut mai multe descinderi duminică şi a descoperit o mică "uzină pentru fabricarea bombelor" de către un grup care cerea închiderea frontierei cu China în faţa coronavirusului, scrie AFP, citată de news.ro.

Pe 27 ianuarie, o bombă a explodat în toaletele unui spital din districtul muncitoresc Sham Shui Po, iar o săptămână mai târziu, două alte tentative de detonare a explozibilului au avut loc la posturi de la frontiera de nord a teritoriului, potrivit Poliţiei.

Citeşte şi: Beuran rămâne BLOCAT în casă încă 30 de zile - Tribunalul prelungeşte măsura preventivă a acestuia în dosarul de corupţie

Explozia şi două tentative au fost revendicate de două grupuri care afirmă că vor să închidă total frontiera cu China continentală pentru a evita propagarea virusului în Hong Kong.

După o anchetă, Poliţia a făcut descinderi în noaptea de sâmbătă spre duminică la 22 de adrese diferite de pe teritoriu şi în una dintre ele a găsit o mică "uzină de fabricare a bombelor", potrivit comisarului principal Li Kwai-wah, de la biroul de crimă organizată.

Ei au identificat în special într-un local al acestui imobil comercial din Kowloon 2,6 tone de produse chimice diverse, produse pentru a decupla conductele şi 16 circuite electrice, precum şi şase bombe în curs de fabricare care conţineau fiecare 1,5 kg de explozibil.

"Credem că am împiedicat o posibilă tragedie", a declarat Alick McWhirter, expertul în explozibili al Poliţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.