Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția a intrat în forță peste primarul care s-a declarat fanul lui Putin și îl divinizează pe Nicolae Ceaușescu

evz
DGA Gorj

Poliția a făcut o percheziție la Primăria comunei Stejari din județul Gorj și la domiciliul primarului Ionuț Păiuși. Edilul, care și-a exprimat admirația pentru dictatorii Nicolae Ceaușescu și Vladimir Putin, este implicat într-un dosar penal.

Perchezițiile din comuna Stejari sunt desfășurate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, iar ancheta este condusă de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Gorj.

Primarul Ionuț Păiuși este subiectul mai multor dosare penale, aflate în curs de investigare începând cu toamna anului 2022. Recent, el a atras atenția opiniei publice după ce și-a exprimat admirația pentru dictatorii Nicolae Ceaușescu și Vladimir Putin. Poliția îl investighează într-un dosar penal legat de presupusul consum ilegal de carburanți.

Dosarul este în curs de investigare începând cu toamna anului 2022. Primarul Ionuț Robert Păiuși este acuzat că ar fi utilizat cantități semnificative de combustibil, alocat din fondurile primăriei, în beneficiul său personal. Se presupune că acest consum ar fi fost acoperit din banii publici ai comunității. Totuși, mașina oficială a Primăriei comunei Stejari, o Dacia Logan diesel, nu este funcțională și este păstrată de aproximativ doi sau trei ani în curtea instituției.

În dimineața zilei de joi, 18 aprilie, poliția a efectuat percheziții la sediul Primăriei comunei Stejari și la domiciliul primarului. În cadrul acestor percheziții, au fost confiscate documente. Mai multe echipaje ale Poliției și Jandarmeriei sunt prezente la fața locului. De asemenea, au loc percheziții și la o stație de carburanți situată într-o localitate învecinată.

S-a declarat fanul lui Putin

Primarul comunei Stejari, supus investigației poliției din Gorj, este în funcție de opt ani. Comuna pe care o administrează are aproximativ 2.000 de locuitori, distribuiți în cinci sate componente. Cu toate că deține această funcție de mulți ani, Ionuț Păiuși nu se poate mândri cu realizări semnificative. Doar aproximativ jumătate din străzile comunei sunt asfaltate, iar canalizarea, deși instalată, nu este funcțională. Aspectul comunei lasă mult de dorit, cu străzi pline de cratere și gropi, conferindu-i un aspect degradat și neîngrijit.

„În fiecare dimineață încep dimineața cu cana de cafea cu tovarășul Ceaușescu, pentru că îmi doresc ca dăinuirea mea peste comuna Stejari să fie minim de 25 de ani și, pe de altă parte, și realizările mele să rămână în istorie așa cum au rămas și realizările tovarășului Ceaușescu”, spunea Ionuț Păiuși, înainte ca poliția să-i dea buzna în primărie, pentru Digi24.

Primarul se autodefinește ca un adept al dictatorilor Nicolae Ceaușescu și Vladimir Putin. În legătură cu Putin, el admite că detine o putere considerabilă, conducând mase mari de oameni de mulți ani. Păiuși recunoaște că se inspiră din politicile din perioada pre-1989 în administrația comunei și nu numai. Aceasta ar putea fi una dintre motivele pentru care localitatea sa rămâne într-o stare persistentă de subdezvoltare.

„Aș vrea să simt ceva de la Vlad Țepeș, ceva de la Mihai Viteazu și undeva din punct de vedere al realizărilor și de la Ceaușescu. La Ceaușescu a avut o singură problemă, cred. Și-a iubit prea mult țara și mai puțin poporul”, mai spunea primarul, cunoscător.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.