Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia algeriană a intervenit în forţă pentru a dispersa un protest al studenţilor îndreptat împotriva regimului Bouteflika

BBC
Algeria proteste

Poliţia algeriană a intervenit marţi cu gaze lacrimogene, încercând pentru prima oară să disperseze o manifestaţie a studenţilor, după şapte săptămâni de proteste împotriva regimului condus până nu demult de Abdelaziz Bouteflika, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru PSD și Liviu Dragnea! Augustin Lazăr nu dă curs solicitării social-democraților

Fostul şef al statului a demisionat acum o săptămână, iar marţi parlamentul l-a desemnat ca preşedinte interimar al Algeriei pe Abdelkader Bensalah, preşedintele camerei superioare a legislativului, un apropiat al lui Bouteflika.

Citește și: Olguța Vasilescu iese la rampă! ‘Guvernul României adoptă mâine’

Mii de studenţi au ieşit marţi pe străzile capitalei pentru a protesta faţă de această numire, chiar dacă Bensalah are un mandat limitat la 90 de zile, în care trebuie organizate alegeri prezidenţiale la care nu are dreptul să participe.

Citește și: Sondajul care răstoarnă scena politică: Traian Băsescu a dat lovitura! PMP a surclasat PSD, PNL și USR-PLUS în acest oraș

Protestele declanşate la Alger şi în alte oraşe pe 22 februarie şi sprijinul armatei au dus la căderea de la putere a lui Bouteflika după 20 de ani, însă studenţii cer desfiinţarea în întregime a regimului său, din care face parte şi Bensalah.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.