Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia americană ucide în medie două persoane pe zi, potrivit unui anchete /media/

american police

Poliţia americană a ucis în medie mai mult de două persoane pe zi în acest an, o cifră mult mai mare decât statisticile federale, potrivit ediţiei de duminică a cotidianului Washington Post, relatează AFP. 

Potrivit cotidianului citat, care a anchetat cazuri de omucidere pe teritoriul SUA, cel puţin 385 de persoane au fost ucise de poliţie din luna ianuarie. 

Această cifră este mult mai mare decât cea publicată de guvernul federal în ultimii 10 ani, care se bazează numai pe statistici incomplete datorită faptului că poliţia locală nu este constrânsă să elaboreze un raport după fiecare caz de omucidere comis forţele de ordine. 

Aceste date au fost publicate în timp ce în SUA au loc dezbateri aprinse privind nivelul violenţelor comise de poliţie, în special împotriva comunităţilor cu populaţie de culoare şi latino. 

Revoltele urbane au izbucnit după uciderea, în august 2014, a lui Michael Brown, un tânăr de culoare, în vârstă de 18 ani, care a fost împuşcat de poliţie la Ferguson, în statul Missouri. Luna trecută, la Baltimore (Maryland) au avut loc de asemenea revolte după uciderea lui Freddie Gray, un tânăr de culoare, 25 de ani, de către poliţie. Washington Post menţionează de asemenea că persoanele de culoare au fost de trei ori mai numeroase în ceea ce priveşte cazurile de persoane ucise de forţe de poliţie de la începutul anului. 

Potrivit anchetei realizate de publicaţia americană, majoritatea persoanelor ucise de poliţie erau înarmate, în principal cu pistoale, dar de asemenea cu cuţite sau alte obiecte letale. Numai 16% dintre acestea nu erau înarmate.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.