Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Politia americană ucide două persoane pe zi

sua inchisoare

Politia americana a ucis, in medie, mai mult de doua persoane pe zi in acest an, a dezvaluit duminica ziarul Washington Post, intr-o ancheta in care a folosit propriile date, in lipsa unor statistici complete la nivel federal, transmite AFP, potrivit Hotnews.

Potrivit cotidianului, care a investigat aceste cazuri de omucidere din intreaga tara, cel putin 385 de persoane au fost ucise de politie in Statele Unite incepand din luna ianuarie, adica un pic mai mult de doua persoane pe zi.

Acest numar este mult mai mare decat datele federale oficiale, intrucat aproximativ 17.000 de agentii de politie de stat sau locale nu sunt obligate sa publice statisticile privind acest tip de omucidere.

"Aceste omucideri sunt inca insuficient raportate", a declarat pentru ziarul american Jim Bueermann, fost sef de politie, in prezent in fruntea unui ONG care doreste sa imbunatateasca aplicarea legii. "Nu vom reduce numarul omuciderilor comise de politie daca nu incepem sa colectam corect aceste informatii", a adaugat el.

Washington Post a publicat aceasta statistica in contextul in care in SUA au loc dezbateri foarte aprinse privind nivelul violentelor comise de politie, in special impotriva comunitatilor cu populatie de culoare si latino.

Ziarul mentioneaza de asemenea ca persoanele de culoare au fost de trei ori mai numeroase in ceea ce priveste cazurile de persoane ucise de politie de la inceputul anului.

Potrivit anchetei realizate de Washington Post, majoritatea persoanelor ucise de fortele de ordine erau inarmate, in principal cu pistoale, dar si cu cutite sau alte obiecte letale. Numai 16% dintre acestea nu erau inarmate.

Cotidianul a descoperit de asemenea ca aceste decese au fost adesea rezultatul unor altercatii minore intre politie si membri ai comunitatilor, care au degenerat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.