Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia austriacă a reușit să captureze arme de foc, muniţie şi săbii de la un grup de bărbaţi care planificau un atac asupra ofițerilor

Poliţia austriacă a capturat arme de foc, muniţie şi săbii în timpul unei operaţiuni care a vizat un grup de bărbaţi care se opun măsurilor de ţinere sub control a coronavirusului şi bănuiţi că planificau să atace ofiţeri de poliţie, a anunţat Ministerul de Interne austriac, citat de dpa.

Bărbaţii discutaseră pe un grup online despre realizarea unor bombe cu fragmentaţie şi folosirea de sticle incendiare contra poliţiei. Nu se menţionează numărul suspecţilor implicaţi în acest caz, scrie Agerpres.ro.

Atacurile ar fi urmat să aibă loc în timpul unei demonstraţii care s-a desfăşurat duminică. Cu o zi înaintea demonstraţiei, autorităţile au percheziţionat mai multe locuinţe şi au interogat suspecţi în cinci landuri.

Poliţiştii au mai capturat veste antiglonţ, căşti şi aparate de emisie-recepţie.

''Este greu de crezut că cei care neagă existenţa coronavirusului voiau să încerce (să atace) aici'', a declarat ministrul de interne austriac Karl Nehammer, care a adăugat că echipamentul paramilitar aminteşte de asociaţiile teroriste.

De asemenea, există suspiciunea că bărbaţii din grupul respectiv au încălcat o interdicţie privind activităţile neonaziste, a precizat Ministerul de Interne de la Viena.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.