Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia britanică a pus luni la dispoziţia marelui public un curs de formare online în caz de atentat

recruit.college.police.uk
polițiști britanici

Poliţia britanică a pus luni la dispoziţia marelui public un curs de formare online care-i poate ajuta pe oameni să identifice comportamentele suspecte şi să reacţioneze în caz de atentat, la zece zile după atacul criminal de pe London Bridge, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Decizia de a extinde difuzarea acestui instructaj, până acum disponibil numai pentru comercianţii care lucrau în locuri foarte frecventate, nu a fost luată din cauza acestui atac cu cuţitul care s-a soldat cu doi morţi în capitala britanică, a precizat poliţia.

Citește și: Jandarmerița bătută în timpul protestelelor din 10 august 2018 mută în forță împotriva Jandarmeriei

Atentatul reprezintă însă "o reamintire brutală a ameninţării actuale şi a nevoii de vigilenţă", a menţionat instituţia.

Acest instructaj gratuit, numit ACT Awareness, cuprinde şapte module de o durată totală de 45 de minute. Cursul vizează furnizarea de cunoştinţe pentru reperarea comportamentelor suspecte şi privind acţiunile care se impun în cazul unui incident major.

"Să dai fiecăruia şansa de a fi ochi şi urechi în plus pentru poliţie şi echipele de securitate locale ajută la asigurarea securităţii tuturor comunităţilor", a precizat poliţia.

La începutul lui noiembrie, nivelul de alertă teroristă al Regatului Unit a fost redus, trecând de la "grav" la "substanţial", riscul unui atentat fiind acum considerat "probabil" şi nu "foarte probabil".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.