Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia britanică se pregăteşte pentru a asigura securitatea pe timpul protestelor anunţate în timpul vizitei preşedintelui Donald Trump

Donald Trump

Poliţia britanică se pregăteşte pentru a asigura securitatea pe timpul protestelor anunţate în cele trei zile ale vizitei preşedintelui american Donald Trump, manifestaţii la care sunt aşteptate zeci de mii de persoane, transmite dpa, potrivit Agerpres.

'Ne pregătim pentru o operaţiune complexă de poliţie şi securitate, ce va implica protecţia şi deplasările preşedintelui', şi ale cărei costuri vor fi 'semnificative', a comunicat miercuri poliţia metropolitană londoneză. 

'Anticipăm că în capitală se vor aduna persoane pentru a demonstra atât în favoarea, cât şi contra preşedintelui', menţionează comunicatul. 

'Cerinţele acestei operaţiuni complexe trebuie echilibrate cu drepturile cetăţenilor la libertate de exprimare', subliniază poliţia londoneză. 

Preşedintele Trump va ajunge joi seară la Londra, unde va avea prima întâlnire cu ambasadorul american Woody Johnson, la reşedinţa acestuia din Regent's Park, în centrul capitalei britanice, unde poliţia a ridicat deja garduri de protecţie suplimentare. 

Preşedintele american va lua apoi cina cu premierul britanic Theresa May la Blenheim Palace, în apropiere de Oxford, unde sunt aşteptate alte proteste.

Citește și: Marea Britanie: Zeci de copii au fost răniți în urma coliziunii dintre două autobuze școlare supraetajate

Vineri, el va vizita o facilitate militară împreună cu Theresa May, cei doi urmând să aibă ulterior discuţii la Chequers, reşedinţa premierului britanic din afara capitalei, a anunţat ambasadorul Johnson. 

Potrivit acestuia, Trump va merge apoi la Castelul Windsor, reşedinţă regală în afara Londrei, unde va fi primit de regina Elisabeta a II-a. Vineri seara şi sâmbătă, preşedintele american se va afla în Scoţia, a indicat diplomatul american. 

Mai multe grupuri au convocat proteste anti-Trump la care sunt aşteptaţi zeci de mii de participanţi la Londra, Glasgow şi Edinburgh, de joi până sâmbătă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.