Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia croată, acuzată de violenţe împotriva migranţilor

migranti

Poliţia croată a fost acuzată vineri de organizaţiile umanitare de acte de vioneţă regulate la adresa migranţilor care încearcă să intre pe teritoriul Croaţiei dinspre Serbia, informează AFP. Am notat "începând cu 10 mai o recrudescenţă a violenţelor din partea poliţiei croate faţă de migranţii care încearcă să treacă", a declarat Owen Breuil, un responsabil al organizaţiei Medecins du Monde (MdM), al cărei personal medical a "putut efectiv constata că ei (migranţii) au fost victime ale unor acte de violenţă".

"Aceste violenţe urmăresc aceeaşi schemă: lovituri de bastoane, telefoane distruse şi bani confiscaţi", a denunţat Stephane Moissaing, şeful misiunii organizaţiei 'Medici fără Frontiere' (MfF) în Serbia, care precizează că organizaţia lui şi MdM au îngrijit din 19 mai până în prezent circa 30 de migranţi răniţi. "Nu putem accepta ca violenţa să fie folosită ca mijloc de disuasiune împotriva persoanelor eşuate în Balcani de luni de zile", a denunţat responsabilul umanitar, conform Agerpres.

"Este important să fie recunoscut că poliţia din Croaţia exercită violenţă asupra acestor migranţi, că aceasta este o tendinţă în creştere şi că este important să ea să pună capăt acestor practici care sunt contrare drepturilor omului şi libertăţii de mişcare a solicitanţilor de azil", a adăugat Breuil.

Solicitat de AFP, un purtător de cuvânt al poliţiei croate a cerut să vadă documente oficiale cu privire la aceste incidente pentru a putea examina problema. Sute de mii de migranţi, majoritatea care fug din calea conflictelor din Orientul Mijlociu, au tranzitat regiunea balcanică în drum spre Europa Occidentală până la închiderea, în martie 2016, a "rutei Balcanilor". În consecinţă, circa 8.000 de migranţi sunt blocaţi în Serbia şi zeci dintre ei încearcă în fiecare să să-şi continue drumul. Câteva zeci dintre ei au încercat să treacă în mod clandestin frontiera croată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.