Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția din Belarus recunoaște că a tras cu arme de foc asupra manifestanților

Agerpres
belarus proteste arestari

Poliţia belarusă a indicat miercuri că a tras cu arme de foc asupra manifestanţilor care au protestat marţi seara împotriva rezultatelor alegerilor prezidenţiale în sudul ţării, aceste tiruri făcând un rănit, potrivit France Presse, potrivit Agerpres.

În noaptea de marţi spre miercuri, protestatari 'agresivi', înarmaţi cu bare metalice, au atacat poliţişti la Brest, în sudul ţării, potrivit unei declaraţii a poliţiei din Belarus.

După tiruri de somaţie 'care nu i-au oprit' pe atacatori, poliţiştii 'au trebuit să tragă cu arme de foc' pentru a-şi 'proteja viaţa', conform sursei citate. 'Un atacator a fost rănit', mai precizează poliţia belarusă într-un comunicat.

Citește și: SURSE 15 membri ai clanurilor Rinu și Duduianu vor fi duși la audieri

Protestele împotriva realegerii preşedinte a liderului autoritar Aleksandr Lukaşenko, care conduce ţara cu o mână de fier de 26 de ani, zguduie capitala Minsk şi mai multe oraşe încă de duminică seara.

Dispersate cu violenţă de către poliţie, care recurge la grenade asurzitoare şi gloanţe cu cauciuc, aceste manifestaţii s-au soldat cu mii de arestări şi au făcut un mort şi peste 250 de răniţi, conform cifrelor oficiale.

Poliţia belarusă a arestat peste 1.000 de manifestanţi în cea de-a treia noapte de proteste, a indicat Ministerul de Interne belarus într-un comunicat, citat de Reuters. Potrivit ministerului, 51 de manifestanţi şi 14 poliţişti au fost răniţi în urma confruntărilor de stradă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.