Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția din Chile, acuzată de încălcarea drepturilor copiilor în timpul protestelor

El Nacional
chile haos incendii violente

Agenția pentru protecția drepturilor copiilor din Chile a anunțat miercuri primirea unui număr de 327 de plângeri împotriva forțelor de ordine privind încălcarea drepturilor copiilor și adolescenților pe parcursul lunei de zile marcate de ample mișcări de protest, relatează postul France 24, conform Mediafax.

Reprezentantul agenției guvernamentale din Chile pentru protecția drepturilor copiilor, Patricia Munoz, a informat că biroul său „a primit 327 de plângeri privind violarea drepturilor fundamentale ale copiilor și adolescenților din cauza crizei”.

Oficialul chilian a criticat forțele de poliție, reiterând că au fost numeroase cazuri de copii „răniți în contextul vieții cotidiene, precum atunci când mergeau să cumpere pâine pentru mamele lor”. „Vorbim despre copii care nici măcar nu au participat la demonstrații, ceea ce face comportamentul poliției chiar mai serios”, a declarat Munoz pentru jurnaliștii locali.

În cadrul aceleiași intervenții, oficialul chilian a avertizat că va lua măsuri legale în cazul în care acestea nu au fost luate de o altă agenție.

Institutul Național pentru Drepturi Umane, un alt organism public din Chile, a înregistrat un număr de 384 de plângeri privind violarea drepturilor umane de către forțele de securitate în contextul protestelor.

Mișcarea de protest, începută pe 18 octombrie, în mai multe orașe din Chile, solicitând Guvernului reforme imediate și de amploare care includ, printre altele, creșterea salariului minim, reducerea prețurilor medicamentelor și o nouă Constituție, a provocat moartea a 22 de persoane și rănirea altor 2000, dintre care 200 cu răni grave, conform anchetatorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.