Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia din Grecia a arestat un presupus militant de extremă dreapta, după o serie de atacuri

huffingtonpost.co.za
catuse

Poliţia din Grecia a arestat luni un presupus militant de extremă dreaptă după o serie de atacuri împotriva unor manifestanţi antifascişti şi de stânga, potrivit agerpres.ro.

Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, mai fusese arestat în iulie în timpul unor confruntări în marja unei manifestaţii antivaccinare la Atena, a precizat agenţia de presă ANA.

El este suspectat de apartenenţă la un grup care a atacat duminică o manifestaţie antifascistă în suburbia ateniană Neo Iraklio, făcând patru răniţi, potrivit ANA.

Grecia trece de mai multe zile printr-o escaladare a violenţelor, cu atacuri ale unor presupuşi membri ai extremei drepte împotriva unor militanţi de stânga sau comunişti.

Duminică, membri ai grupului tineretului comunist KNE au fost atacaţi la Salonic, al doilea cel mai mare oraş al Greciei, de un grup de "fascişti şi neonazişti" înarmaţi cu lanţuri, bare de fier şi aparate cu electroşocuri, a declarat luni la televiziunea publică ERT un membru al KNE.

Săptămâna trecută, confruntări violente au avut loc în două instituţii de învăţământ profesional din Salonic, unde tineri au lansat pietre şi cocteiluri Molotov asupra unor manifestanţi şi poliţişti.

Ministrul de interne al Greciei, Makis Voridis, fost membru al unui mic partid de extremă dreapta, a calificat luni, la ERT, aceste incidente drept "probleme de ordine publică" şi a cerut să li se pună capăt imediat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.