Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția din Iași a reținut un suspect în cazul împușcăturilor din cartierul Păcureț

AJC.com
foc de arma, pistol

Un suspect de 41 de ani a fost reținut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, în cazul bărbatului împușcat în spate în cartierul Păcureț. Avocatul suspectului spune că individul nu este vinovat, nu are armă și nici permis, scrie Mediafax.

Un bărbat de 41 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, de către procurorii ieșeni, în dosarul în care se fac cercetări pentru tentativă de omor, după ce un bărbat a fost împușcat în spate vineri dimineața, în cartierul ieșean Păcureț.

„În noapte de 9 spre 10 ianuarie, persoana vătămată, în vârstă de 40 de ani și mama acesteia s-a deplasat pe strada Rediu, din cartierul Păcureț al municipiului Iași, în locul unde intraseră în conflict membrii a două familii de etnie romă, privitor la împrejurarea că o tânără nu voia să revină la concubinul său", declarat, pentru MEDIAFAX, Mihaela Apostol, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Mai multe persoane din ambele familii urmăreau ce se întâmplă, iar în urma unui conflict verbal ce a escaladat s-au tras mai multe focuri de armă.

„Pe fondul conflictului aflat în desfășurare, inculpatul în vârstă de 41 de ani a scos un pistol cu care a executat mai multe focuri, un proiectil nimerind persoana vătămată, în zona toracică posterioară. Unul dintre martorii aflați la fața locului a solicitat intervenția unei ambulanțe prin apel unic de urgență, victima a fost spitalizată cu plagă împușcată, pentru care s-a intervenit chirurgical. (...) După comiterea faptei, inculpatul a dispărut de la fața locului, fiind ridicat în cursul zilei de 11 ianuarie, fiind emis un mandat de reținere de 24 de ore" , a explicat Mihaela Apostol.

Potrivit unor surse din anchetă, arma folosită era veche, fiind fabricată înainte de anul 2000.

Avocatul persoanei reținute, Ciprian Mitoșeriu, susține că bărbatul nu ar fi comis fapta, nu deține armă de foc și nu are permis port armă.

„Clientul meu este nevinovat, urmează să se demonstreze lucrurile astea. Dânsul s-a pus la dispoziția organelor de cercetare din toate punctele de vedere, a solicitat el însuși să îi fie prelevate probe pentru a se stabili dacă a utilizat sau nu vreo armă de foc în ultimele zile. Cu siguranță se va ajunge la adevăr și adevărul este că dânsul este nevinovat. (...) Clientul meu se cunoaște cu victima, sunt vecini", a declarat avocatul Ciprian Mitoșeriu.

Cât despre faptul că acesta s-a ascuns, avocatul susține că nu s-a sustras urmăririi penale.

„Nu s-a sustras nimeni de la urmărirea penală, din anumite motive a fost nevoit să își părăsească domiciliul, împreună cu toată familia, este vorba despre un scandal în sânul comunității. Pur și simplu a plecat de acolo, nu s-a ascuns", a explicat Ciprian Mitoșeriu.

Bărbatul de 41 de ani, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la omor va fi prezentat instanței, cu propunere de arestare preventivă în cursul zilei de duminică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.