Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția din Spania va putea opri meciurile de fotbal pentru a evita noi cazuri de rasism

espnpressroom.com
la liga

Autorităţile spaniole continuă să ia măsuri pentru eradicarea flagelului rasismului în fotbal, în urma "cazului Vinicius", atacantul brazilian al echipei Real Madrid, care a generat reacţii la toate nivelurile, pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete pe terenurile din Spania, scrie presa din această ţară.

Potrivit cotidianului El Pais, Ministerul spaniol de Interne a pregătit o serie de măsuri care întăresc rolul agenţilor de poliţie şi al forţelor de securitate la astfel de evenimente. Astfel, de acum înainte, reprezentanţii poliţiei vor avea puterea, în eventualitatea în care vor avea loc noi incidente cu tentă rasistă sau xenofobă, să ceară arbitrului oprirea temporară sau definitivă a meciului respectiv, conform Agerpres.

Vinicius Junior, în vârstă de 22 de ani, a fost de mai multe ori ţinta insultelor rasiste pe parcursul ediţiei trecute a campionatului de fotbal al Spaniei, ultima oară la sfârşitul lunii mai, în partida pe care a disputat-o cu Real Madrid la Valencia, pe stadionul Mestalla.

Ultimul incident rasist care l-a vizat pe atacantul echipei Real Madrid a a intrat în atenţia justiţiei spaniole, dar a devenit şi o problemă politică, în care s-au implicat atât preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva, cât şi premierul spaniol Pedro Sanchez, printre alţii, care au criticat aspru abuzurile împotriva fotbalistului brazilian.

Preşedintele Federaţiei internaţionale, Gianni Infantino, a anunţat la jumătatea lunii trecute că Vinicius Junior va conduce o comisie specială a FIFA împotriva rasismului, compusă din jucători care vor propune sancţiuni mai severe pentru comportament discriminatoriu în fotbal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.