Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia indiană acuzată că ar fi ucis 'cu sânge rece' patru suspecţi de viol

india

Poliţia indiană a fost acuzată sâmbătă că ar fi ucis "cu sânge rece" patru suspecţi de viol la locul reconstituirii crimei pentru a da satisfacţie opiniei publice, care a reacţionat cu mânie, Amnesty International cerând să se facă lumină asupra acestei presupuse "execuţii arbitrare", potrivit AFP, scrie Agerpres.

Acest caz intervine într-o perioadă în care ţara este profund impresionată de moartea unei femei - vineri, în statul Uttar Pradesh, în nord - arsă de vie de către bărbaţi pe care ea i-a acuzat că o violaseră. 

Potrivit poliţiei, patru suspecţi care erau în detenţie de o săptămână au fost împuşcaţi vineri în apropiere de Hyderabad, sud, după ce îşi însuşiseră armele unor poliţişti în cursul reconstituirii la locul crimei. 

Anunţarea morţii lor a suscitat scene de jubilare, sute de persoane grăbindu-se la faţa locului pentru a-i acoperi pe poliţişti cu petale de flori, politicieni şi personalităţi, în special sportive, salutând şi ele poliţia pe reţelele de socializare.

Citește și: Olanda, pe primul loc în topul vorbitorilor non-nativi de limba engleză

Un avocat al Curţii supreme s-a declarat totuşi indignat, evocând un "omor cu sânge rece", iar Amnesty International a solicitat o anchetă asupra acestei "presupuse execuţii arbitrare". 

O echipă a Comisiei naţionale pentru drepturile omului este aşteptată să sosească sâmbătă la faţa locului. 

Comisia a apreciat într-un comunicat că aceste morţi sunt susceptibile de a "transmite un mesaj negativ societăţii". 

"Dacă persoanele arestate erau efectiv vinovate, ele trebuiau să fie condamnate conform legii şi conform instrucţiunilor unui tribunal competent", adaugă Comisia. 

Femeia, care a sucombat în urma rănilor vineri, fusese arsă de vie joi, în timp ce se deplasa la tribunal pentru o audiere. Ea a explicat poliţiştilor că fusese agresată de doi bărbaţi care o violaseră, la fel ca şi de alţi trei. 

"În pofida tuturor eforturilor noastre, ea nu a supravieţuit", a declarat un responsabil de la spitalul de arşi Safdarjung din New Delhi, citat de agenţia PTI. 

Cinci suspecţi au fost arestaţi şi interogaţi, a indicat un purtător de cuvânt al poliţiei, Suvendra Kumar Bhagat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.