Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția 'intră' în Metaverse! Interpol își pune căștile de realitate virtuală, unde vrea să reprime o listă extinsă de 'posibile crime'

interpol.int
metaverse interpol

Organizația Internațională a Poliției Criminale (Interpol) își pune căștile de realitate virtuală în timp ce se pregătește să reprime o listă extinsă de „posibile crime” în Metaverse.

Potrivit unui anunț din 20 octombrie, Interpol a lansat „primul Metaverse creat special pentru aplicarea legii din întreaga lume” – introducându-l la cea de-a 90-a Adunare Generală a Interpolului de la New Delhi – deja pe deplin operațional, conform cointelegraph.com.

Interpol a subliniat că un factor cheie din spatele saltului său în metavers se datorează faptului că actorii răi folosesc deja tehnologia pentru a comite infracțiuni, în timp ce ratele de adoptare publică sunt probabil să crească semnificativ în următorii câțiva ani.

„Infractorii încep deja să exploateze Metaversul. Forumul Economic Mondial [...] a avertizat că înșelătoriile de inginerie socială, extremismul violent și dezinformarea ar putea fi provocări speciale”, se arată în anunț, adăugând că:

„Pe măsură ce numărul utilizatorilor Metaverse crește și tehnologia se dezvoltă în continuare, lista de posibile crime se va extinde doar pentru a include potențial crime împotriva copiilor, furtul de date, spălarea banilor, frauda financiară, contrafacerea, ransomware, phishing și agresiune și hărțuire sexuală. ”

În special, oamenii au fost deja puși după gratii pentru acțiunile lor în Metaverse. Luna trecută, un bărbat sud-coreean a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru hărțuirea sexuală a copiilor în Metaverse și i-a ademenit să trimită fotografii și videoclipuri.

La evenimentul de la Delhi, Interpol a dezvăluit, de asemenea, planurile de a dezvolta o divizie dedicată combaterii criminalității cripto . Secretarul general al Interpol, Jürgen Stock, a subliniat necesitatea unității specificate, deoarece multe agenții de aplicare a legii nu sunt în prezent echipate pentru a face față complexității sectorului.

Interpol a subliniat că metaversul său va oferi, sperăm, o modalitate mai eficientă și mai eficientă pentru diversele sale ținute de pe tot globul de a comunica și de a lucra între ele. În timp ce educația și formarea pentru studenți/noi recruți au fost, de asemenea, evidențiate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.