Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia israeliană a arestat, la Ierusalim, patru jurnalişti ai postului Palestine TV, care are legături cu Autoritatea Naţională Palestiniană

palestina israel palestina violente confruntari

Poliţia israeliană a arestat vineri, la Ierusalim, patru jurnalişti ai postului Palestine TV, care are legături cu Autoritatea Naţională Palestiniană şi al cărui birou din Oraşul Sfânt a fost închis, au informat martori şi responsabili, potrivit AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit Ministerului Informaţiilor palestinian, jurnaliştii Christine Renaoui, Dana Abu Shamsiyeh şi colegii lor Amir Abd Rabbo şi Ali Yassin au fost arestaţi dimineaţa devreme.

Potrivit unor înregistrări video şi imagini transmise către AFP, arestările întreprinse de poliţia israeliană au fost operate aparent fără violenţă.

"Jurnaliştii şi profesioniştii din mass-media au devenit ţintă în cadrul unei campanii (a Israelului) menită să ascundă adevărul şi să modifice faptele" de pe teren la Ierusalim, a denunţat ministerul palestinian într-un comunicat.

CITEȘTE ȘI: Cel mai puternic somnifer natural: Alungă stresul și te relaxează total

Solicitată de AFP, poliţia israeliană nu a oferit deocamdată un răspuns, însă martori şi jurnalişti s-au adunat în faţa cartierului general al poliţiei din Ierusalim, în aşteptarea eventualei eliberări a jurnaliştilor.

Autorităţile israeliene au ordonat la 20 noiembrie închiderea pentru şase luni a mai multor organizaţii palestiniene de la Ierusalim, printre care şi birourile Palestine TV.

Israelul consideră întregul Ierusalim capitala sa, decizie nerecunoscută de comunitatea internaţională. La rândul lor, palestinienii speră să facă din Ierusalimul de Est, partea oraşului ocupată şi anexată de Israel în 1967, capitala viitorului stat la care aspiră.

"Voi continua să duc o politică fermă împotriva oricărei tentative a Autorităţii Palestiniene de a încălca suveranitatea noastră în capitală", a declarat ministrul israelian pentru securitate internă Gilad Erdan pentru a justific această măsură.

El a acuzat Palestine TV de "difuzarea unui conţinut antiisraelian şi antisionist", în care "statul israelian este descris uneori drept responsabil de crime de război şi de epurare etnică".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.