Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia Locală Arad monitorizează coborârile de pe autostradă, pentru a nu intra în oraş cei veniţi din străinătate

112 politia politie

Echipaje ale Poliţiei Locale monitorizează coborârile de pe autostrada A1 în zona municipiului Arad, pentru a se asigura că nu intră în oraş persoane care sunt lăsate să treacă de frontieră cu ocazia convoiului umanitar care a plecat din Austria şi a ajuns la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

Potrivit unul comunicat al Poliţiei Locale Arad, "în eventualitatea în care cetăţenii români ce urmează să intre în autoizolare în alte judeţe intenţionează să se abată prin municipiul Arad către locul de domiciliu, sunt aşteptaţi la coborârea de pe autostradă de către opt echipaje, care îi vor determina să-şi reia traseul spre locul de domiciliu sau destinaţia unde au obligaţia să intre în autoizolare", potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Traian Băsescu, după ce Guvernul a decis închiderea barurilor, restaurantelor și bisericilor: 'Sunt măsuri slabe! Numărul celor infestați e mult mai mare'

"În acest context, este posibil ca unele persoane care au călătorit în România cu diferite mijloace de transport (microbuze, autocare etc.) să considere inconfortabilă această măsură şi să opteze pentru eludarea acesteia apelând la serviciile de transport în regim de taxi. Deoarece taximetriştii constituie una dintre categoriile expuse, Primăria Municipiului Arad le recomandă să se informeze, să se protejeze, iar în cazul în care o persoană transportată prezintă semne de boală, să contacteze urgent organele abilitate. Activitatea şi sprijinul pe care îl oferă în aceste momente taximetriştii sunt importante pentru administraţia publică locală, în vederea asigurării mobilităţii necesare combaterii efectelor noului coronavirus", se arată în comunicat.

Poliţia Locală le recomandă taximetriştilor din Arad "să fie prevăzători cu privire la pericolul de a se infecta şi răspândi acest virus, ca efect al eventualelor curse efectuate în zona de frontieră, cu pasageri ce revin din străinătate".

Citeşte şi: COVID-19 îi sperie și pe teroriști: Gruparea Stat Islamic şi-a avertizat membrii să evite Europa

Şoferii de taxi ar urma să fie izolaţi la domiciliu, dacă se constată că au transportat persoane care au fost confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus.

Conform Direcţiei de Sănătate Publică Arad, miercuri dimineaţă, în centrele de carantină din judeţ se aflau 133 persoane. Alte 327 persoane se aflau în izolare la domiciliu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.