Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția Locală Arad se laudă că a confiscat 113 lei de la cerșetori: doar că fix ei încalcă legea

Arad

Poliția Locală din Arad a confiscat 113 lei de la cerșetori. Anunțul a fost făcut de Primăria Arad, care îi îndeamnă pe cetățeni să nu ofere bani persoanelor nevoiașe. Atașat anunțului polițiștii locali au pozat banii confiscați, fix cum se procedează în operațiunile anti-drog: au așezat bancnotele în ordine.

„Vă rugăm să Nu încurajați cerșetoria! 113 lei au fost confiscați în această seară de către agenții Poliției Locale Arad de la o persoană care apela la mila publică.  Suma confiscată va ajunge în bugetul orașului”, se arată în mesajul Primăriei Municipiului Arad.

Numai că sancțiunea este nulă. Asta pentru că există deja sancțiune stabilită în legea 61/1991, care spune: Constituie contravenție „apelarea, în mod repetat, la mila publicului, de către o persoană aptă de muncă, precum și determinarea unei persoane la săvârșirea unor astfel de fapte.”

Potrivit unui principiu simplu din drept deciziile administrative nu pot deroga de la lege, deci „amenda/sancțiunea” dată de Poliția Locală este nulă.

Potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 „prin hotărâri ale autorităților administrației publice locale sau județene se stabilesc și se sancționează contravenții în toate domeniile de activitate pentru care acestora le sunt stabilite atribuții prin lege, în măsura în care în domeniile respective nu sunt stabilite contravenții prin legi, ordonanțe sau hotărâri ale Guvernului.”

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși! .

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.