Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia Locală nu se va mai subordona operaţional faţă de Poliţia Română, conform proiectului MAI

politia locala

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a pus în dezbatere publică proiectul pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 70/2020 privind subordonarea operaţională a Poliţiei Locale faţă de Poliţia Română.

"Miercuri, 17 martie, în şedinţa de Guvern a fost adoptată Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 70/2020 privind reglementarea unor măsuri, începând cu data de 15 mai 2020, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, pentru prelungirea unor termene, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, a Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, precum şi a altor acte normative", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Citește și: Dr. Adina Alberts: Am informații că sunt mulți pacienți tratați cu medicamente experimentale, scumpe, fără indicație în Covid

Demersul legislativ este generat de solicitările formulate de structurile asociative ale municipiilor, oraşelor şi comunelor din România, cu privire la încetarea subordonării operaţionale a Poliţiei Locale faţă de Poliţia Română, astfel încât poliţiştii locali să îşi reia activităţile reglementate prin lege în sarcina lor.

"Aşadar, prin proiectul de act normativ s-a modificat şi completat Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 70/2020, în sensul reglementării situaţiilor în care conducerea operaţională a Poliţiei Locale este exercitată de către Poliţia Română. Astfel, prin modificarea art. 50 din OUG. nr. 70/2020, se propune ca Poliţia Română să conducă operaţional, prin inspectoratele de poliţie judeţene/Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Poliţia Locală care funcţionează în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a unui municipiu în care a fost instituită carantina zonală potrivit legii, pe durata acesteia", arată sursa citată.

Citește și: Lovit de amnezie! La o săptămână după ce i-a făcut plecăciuni, Florin Cîțu și-a dat seama că e incompatibil cu Octav Bjoza

Totodată, se propune completarea actului normativ cu un nou articol, normă ce urmează să reglementeze posibilitatea ca, pe perioada stării de alertă, prin protocol încheiat între Poliţia Locală sau, după caz, unitatea/subdiviziunea administrativ teritorială şi inspectoratul de poliţie judeţean/Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, să fie stabilită preluarea conducerii operaţionale a Poliţiei Locale de către unitatea teritorială a Poliţiei Române.

Citește și: Doliu în Poliția Română! Un șef de post a murit, după ce s-a infectat cu Covid-19 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.