Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia militară rusă a început să patruleze în Siria în împrejurimile unui oraș care s-a aflat anterior sub controlul combatanţilor kurzi susţinuţi de SUA

soldati rusi

Poliţia militară rusă a început marţi să patruleze în împrejurimile oraşului sirian Manbij, o zonă care s-a aflat anterior sub controlul combatanţilor kurzi susţinuţi de SUA, a indicat marţi un purtător de cuvânt al acestei forţe, citat de AFP, relatează Agerpres.

Ruşii intervin în sprijinul trupelor guvernamentale siriene care au fost recent desfăşurate la Manbij, în provincia Alep (nord), în apropiere de frontiera cu Turcia.

Combatanţii kurzi, de teama unei ofensive turce, au cerut regimului de la Damasc să-şi desfăşoare trupele la Manbij la sfârşitul lunii decembrie, după anunţul surpriză al preşedintelui american Donald Trump privind retragerea SUA din Siria.

Într-un reportaj difuzat de televiziunea publică Rossia-24, purtătorul de cuvânt al poliţiei militare ruse Iusup Mamatov a declarat că militarii au început să patruleze în 'zona de securitate din jurul Manbij'.

'Misiunea este de a asigura securitatea în zonă' şi de a 'supraveghea situaţia şi mişcările grupărilor armate', a declarat Mamatov.

Poliţia militară rusă va fi desfăşurată pe bază regulată în zonă, conform reportajului menţionat, care a arătat un grup de aproximativ zece membri ai acestei forţe, îmbrăcaţi în uniforme kaki, care traversau sate în vehicule de teren şi camioane arborând drapelul rusesc.

Înalţi responsabili militari americani şi-au intensificat avertismentele la adresa lui Donald Trump faţă de o retragere rapidă, care ar lăsa cale liberă în Siria aliaţilor regimului preşedintelui Bashar al-Assad, în special Rusiei, marea rivală a SUA, şi Iranului, adversarul actualei administraţii de la Washington.

Citește și: Un sirian a fost inculpat în Germania pentru crimă, incident ce a declanşat cele mai grave tulburări şi proteste ale extremei drepte după mai multe decenii

Circa 2.000 de soldaţi americani, în principal din forţele speciale, se află în prezent în Siria pentru a combate gruparea jihadistă Statul Islamic şi a instrui forţele locale în zonele preluate de sub controlul jihadiştilor.

Combatanţii kurzi formează nucleul Forţelor democratice siriene (FDS), care au cucerit Manbij de la Statul Islamic în 2016, retrăgându-se recent din oraş după anunţul privind retragerea SUA. Preşedintele Donald Trump a asigurat luni că retragerea americană se va face într-un 'ritm adaptat' şi soldaţii americani vor continua să lupte împotriva Statului Islamic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.