Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia pakistaneză a deschis o anchetă în cazul tentativei de asasinare împotriva fostului premier Imran Khan

Kashmir Observer
Imran Khan

Poliţia pakistaneză a deschis marţi o anchetă penală cu privire la tentativa de asasinare a fostului prim-ministru Imran Khan, afirmând că în atac a fost implicat un singur agresor, în timp ce ex-premierul spune că au fost doi, transmite Reuters.

Imran Khan, în vârstă de 70 de ani, fost jucător vedetă de crichet devenit politician, face presiuni pentru a obţine alegeri anticipate după ce a fost demis din funcţie de parlament în aprilie. Joia trecută, el a fost împuşcat în picior în timpul unei manifestaţii antiguvernamentale în oraşul Wazirabad din provincia Punjab.

Fostul prim-ministru se recuperează acum de pe urma rănilor în locuinţa sa din Lahore, în estul ţării.

Susţinătorii lui Khan au blocat marţi şoselele din apropierea capitalei Islamabad, perturbând traficul şi obligând la închiderea şcolilor, în semn de protest faţă de atentatul la viaţa lui Khan, potrivit Agerpres.

Şeful poliţiei regionale, Akhtar Abbas, a declarat pentru Reuters că a fost deschisă o anchetă penală, dar nu a dat alte detalii.

Conform unui raport al poliţiei din Wazirabad, consultat de Reuters, un bărbat din mulţimea aflată în apropierea lui Khan a scos un pistol şi a început să tragă, rănindu-l pe fostul prim-ministru şi alte zece persoane, dintre care una a murit ulterior.

Poliţia a spus că suspectul a fost arestat după ce un susţinător al lui Khan, Ibtesam Hasan, s-a aruncat asupra agresorului şi i-a deviat cătarea armei, salvându-l poate pe fostul premier de la răni mai grave.

În câteva interviuri locale, Hasan a spus că suspectul arestat de poliţie este atacatorul cu care s-a luptat.

Khan, care a spus că doi trăgător au încercat să-l împuşte, şi asistenţii săi au afirmat că nu vor accepta cazul înregistrat de poliţie dacă nu va include suspecţi identificaţi de el.

'Vom depune o petiţie', a declarat asistentul Fawad Chaudhry, precizând că partidul său va dori ca un tribunal să decidă cu privire la numele indicate de Khan.

Imran Khan a acuzat trei persoane că au pus la cale asasinarea sa, numindu-i pe premierul Shehbaz Sharif, ministrul de interne Rana Sanaullah şi generalul-maior din serviciile de informaţii Faisal Nasser. Fostul premier nu a furnizat dovezi în sprijinul acuzaţiilor, care au fost negate ferm de guvern şi armată.

Khan a lansat ceea ce este cunoscut drept marşul cel lung de protest din oraşul Lahore spre capitală la 28 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.