Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția Română explică de ce agenții nu au primit pistoalele Beretta, după ceremonia fastuoasă cu Vela: Întâi sunt instruiți în poligon, apoi primesc armele

www.pixabay.com
poliție, polițiști

Poliția Română face precizări legate de achiziția de pistoale Beretta și arată că, în primă fază polițiștii sunt instruiți în poligon, iar apoi primesc propriu-zis armele în dotare.

Precizările Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) sunt făcute în contextul în care presa a vehiculat că, după ceremonia de anunțare a achiziției de pistoale, în cadrul căreia ministrul Marcel Vela a înmânat arme mai multor oameni ai legii, aceștia din urmă au predat pistoalele.

„Contractul pentru achiziția pistoalelor se derulează în 3 etape. Prima etapă a fost finalizată, iar la nivelul Poliției Române au fost recepționate deja 10.000 de pistoale. Acestea au fost repartizate structurilor de ordine publică, rutieră și transporturi din București, Ilfov, Brașov, Prahova, Constanța, Vaslui, Iași, Galați, Cluj, Timiș, Mureș și Dolj”, conform IGPR.

Citește și: Orban: ‘Diferența pe care noi o propunem este colosală. Suntem oameni serioși, oameni care trăiesc cu picioarele pe pământ’

În București, au fost recepționate 2.421 de pistoale, fiind demarată procedura de instruire a personalului și de pregătire practică, inclusiv trageri în poligon.

Efectiv, în București, la acest moment, 250 de polițiști efectuează serviciul cu noile pistoale asupra lor, menționează Poliția Română.

„În cadrul ceremoniei festive la care se face referire în spațiul public, au fost repartizate primele 100 de pistoale poliţiştilor de rutieră și ordine publică din Capitală. Imediat după acest moment, a fost efectuat instructajul celor 100 de polițiști și s-au desfășurat trageri cu noul armament, în poligon. Poliţiştii care au participat la ceremonie, cu excepţia a șase dintre ei, care sunt în concediu de odihnă, efectuează serviciul având noile pistoale asupra lor”, conform Poliției Române.

IGPR face precizarea că armamentul a fost în permanență în posesia polițiștilor care le-au primit la ceremonie și nu au fost retrase, „așa cum fals a fost prezentat în spațiul public”.

Citește și: După uciderea lui Emi Pian, clanul Duduianu este dinamitat! Decizie de ultimă oră a Tribunalului București

„Procedura este aceeași la nivel naţional. Toate unităţile care primesc pistoale noi trebuie să facă aceste instruiri cu poliţiştii și să efectueze trageri în poligon. Activitatea de instruire este una primordială, pentru ca serviciul polițienesc să se desfășoare în condiții de siguranță”, conchide sursa citată.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus, în 29 iulie, că toți polițiștii români vor fi dotați cu pistoale Beretta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.