Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția Română, operațiune de AMPLOARE: SUTE de contracte încheiate de administrațiile locale, anchetate!

pixabay
boom

Clipe de coșmar pentru sute de angajați ai administrațiilor locale, după ce poliția a deschis anchete ample. Polițiștii de la investigarea criminalității economice fac cercetări în 269 de dosare penale, pentru fapte în legătură cu modul de atribuire și derulare a contractelor pentru investiții publice în infrastructura locală. Valoarea prejudiciului depășește 104 milioane de lei, potrivit Poliției Române.

Direcția de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliţiei Române coordonează o acțiune, la nivel național, pentru prevenirea şi combaterea fraudelor din domeniul investițiilor publice în infrastructura locală, scrie Mediafax.

Citește și: Nelu Tătaru, INSPECȚIE FULGER la Spitalul din Târgu Mureș, care și-a PIERDUT acreditarea în plină pandemie

Polițiștii au acționat pentru prevenirea, identificarea și investigarea situațiilor de fraudare a fondurilor publice puse la dispoziția beneficiarilor (unităţi administrativ-teritoriale, asociaţii de dezvoltare intercomunitară și universităţi) prin programe de finanțare.

Principalele infracțiuni cercetate în dosarele instrumentate de polițiști sunt: abuz în serviciu, obținerea ilegală de fonduri, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, înșelăciune, evaziune fiscală, delapidare, uzurparea funcţiei, înşelăciune, deturnare de fonduri, obţinere ilegală de fonduri și spălare de bani.

În cadrul celor 269 de dosare penale, în care sunt cercetate 44 de persoane, sunt cercetate fapte în legătură cu modul de atribuire și derulare a contractelor pentru investiții publice în infrastructura locală.

„Valoarea totală a prejudiciului reținut la momentul dispunerii începerii urmăririi penale in rem sau pe parcursul cercetărilor în aceste dosare este de 104.244.829 de lei”, potrivit comunicatului transmis miercuri de Poliția Română.

În unul dintre dosare, în luna iunie 2020, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București a dispus trimiterea în judecată a unei persoane bănuite de infracțiuni de fals intelectual în formă continuată.

De asemenea, a fost propusă instanței de judecată desfiinţarea totală a înscrisurilor oficiale falsificate și a actelor subsecvente prin care a fost aprobată finanțarea a 696 de proiecte, dar și a celor 330 de contracte de finanțare încheiate în baza acestor înscrisuri cu beneficiarii (unități administrativ-teritoriale).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.