Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția se face din nou de râs: zece agenți au primit mită concentrate de pui, tort și prăjituri

Inquam Photos / George Calin
politia rutiera verificari interdictii circulatie

Zece agenţi şi foşti agenţi de poliţie de la Serviciul Rutier au fost trimiși în judecată, acuzați că au luat mită pentru a trece cu vederea infracțiuni rutiere. Unul dintre polițiști ar fi primit mită un tort pentru nuntă, iar altul saci cu concentrate pentru pui, relatează Mediafax.

Potrivit DNA, 10 agenți și foști agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj - Serviciul Rutier şi din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova - Biroul Rutier au fost trimiși în judecată pentru mai multe infracțiuni.

Polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Judeţean Anticorupție Dolj, împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, au finalizat cercetările în dosarul penal și au întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a celor 10 inculpaţi, pentru săvârșirea unor infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit şi fals intelectual.

Citește și: FOTO-VIDEO Poliția a și început raziile: acțiuni preventive în plină noapte

„În perioada 2015 - 2016, inculpații polițiști, cu ocazia efectuării activității de control a traficului rutier pe raza municipiului Craiova şi judeţului Dolj, nu au sancţionat conducători auto pentru abaterile constatate sau au omis, cu ştiinţă, să menţioneze în procesele - verbale de constatare a contravenţiilor rutiere, în ce au constat, în concret, faptele săvârşite, pe care nu le-au individualizat. Menționăm că o parte a conducătorilor auto opriţi în trafic erau cunoștințe ale agenților de poliție”, arată DNA, într-un comunicat de presă transmis luni.

De asemenea, polițiștii i-ar fi sancționat pe șoferi cu avertisment, ca pietoni, deşi aceştia au fost opriţi în trafic pentru săvârşirea unor contravenții în calitate de conducători auto.

Totodată, în unele cazuri, agenţii de poliţie au pretins şi primit diverse bunuri și bani de la șoferii opriţi în trafic.

Surse din anchetă au declarat, pentru MEDIAFAX, că într-unul dintre cazuri, un agent a pretins și a primit 30 de saci cu concentrat pentru pui, în condițiile în care un sac costă aproximativ 30 de lei.

Un alt șofer depistat în timp ce depășea pe linie continuă i-a asigurat unui polițist prăjiturile și tortul pentru nuntă, în condițiile în care acesta era proprietarul unei cofetării. La schimb, polițistul nu i-a reținut permisul de conducere, mai spun sursele citate.

Citește și: Judecătoarea Evelina Oprina, care și-a anunțat candidatura la șefia CSM, acuză jocuri subterane: 'Alții au, doresc și pot să aibă asemenea preocupări'

În cauză au fost efectuate percheziţii la birourile în care și-au desfășurat activitatea agenţii de poliţie rutieră inculpați, unde au fost găsite şi ridicate mai multe documente şi înscrisuri care au prezentat relevanţă în cauză, necesare probării activității infracționale.

Pe parcursul cercetărilor s-a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale – Brigada Operațiuni Speciale Craiova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.