Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia spaniolă anunță că a destructurat un atelier clandestin de fabricat arme cu imprimante 3D în Tenerife

Policia National
policia national politia nationala spania

Poliţia spaniolă a anunţat duminică destructurarea unui atelier ilegal pentru fabricarea de arme imprimate în 3D în Tenerife, în Arhipelagul Canare din Atlantic, un caz fără precedent în Spania, relatează AFP.

Ar fi vorba de "primul atelier ilegal de fabricare de arme (prin imprimare) în 3D din Spania", conform comunicatului poliţiei, care a mai precizat că a fost arestată o persoană, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, pentru presupuse delicte precum deţinere ilegală de arme şi a unui depozit de explozivi, scrie Agerpres.ro.

La percheziţiile efectuate în atelier, la Santa Cruz de Tenerife, poliţiştii au confiscat "două imprimante 3D, 11 bobine de filament pentru imprimantă 3D şi numeroase dispozitive informatice utilizate pentru fabricarea" de arme, se arată în comunicat.

Poliţiştii au găsit de asemenea numeroase piese de arme fabricate cu ajutorul imprimantelor 3D, manuale de utilizare a armelor şi "substanţe chimice care pot fi folosite în crearea de dispozitive explozive", ceea ce a necesitat participarea unei echipe de genişti a poliţiei.

În timpul operaţiunii, poliţiştii au văzut una dintre imprimante în plină funcţionare, imprimând o carcasă de armă, care era practic terminată, precizează comunicatul.

Poliţia a destructurat atelierul în septembrie, însă tribunalul însărcinat cu ancheta a ţinut secret acest caz din cauza derulării investigaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.