Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Politica dură antiimigrație a lui Viktor Orban, apreciată de maghiari

Viktor-Orban

Partidul de dreapta Fidesz, aflat la guvernare în Ungaria, si-a marit semnificativ avansul asupra formatiunilor de opozitie în ce priveste sustinerea din partea electoratului în septembrie comparativ cu luna iunie, evolutie datorata, cel mai probabil, politicii sale foarte dure de stavilire a valului de migratie, potrivit unui sondaj realizat de institutul Ipsos, transmite luni Reuters.

Politica dura promovata de guvernul condus de Viktor Orban a gasit ecou în rândul multor cetateni ungari, care considera ca platesc pretul pentru toleranta excesiva a Occidentului si atitudinea neglijenta a Greciei, care nu a aplicat reglementarile Uniunii Europene privind înregistrarea si retinerea migrantilor si solicitantilor de azil sositi din Turcia.

Potrivit sondajului Ipsos, sprijinul public fata de Fidesz a crescut la 24% la mijlocul lui septembrie, fata de 20% în iunie, în timp ce sustinerea pentru a doua forta politica, Jobbik, de extrema dreapta, a coborât de la 15% la 14%, iar cea în favoarea socialistilor a urcat un procent, de la 9% la 10%.

Cercetarea nu a inclus întrebari separate pe tema atitudinii publicului fata de problema imigratiei, a explicat directorul Ipsos, Tibor Zavecz, precizând însa ca Fidesz si-ar putea întari baza de votanti si atrage înca 300.000 de sustinatori din tabara indecisilor, prin politica sa dura de 'pastrare a ordinii'.

'Seria de actiuni implementate de guvern în ultimele luni cu privire la aceasta problema (migratia în masa) ar putea atrage cu siguranta 300.000 de persoane', a estimat Tibor Zavecz. Potrivit Ipsos, Fidesz avea în septembrie 1,9 milioane de sustinatori.

Conform aceluiasi sondaj, realizat între 7 si 15 septembrie, procentul celor indecisi a coborât de la 44% la 38%. Ipsos estimeaza ca Fidesz ar putea câstiga sustinere mai ales din segmentul persoanelor cu vârste între 30 si 40 de ani, în timp ce Jobbik continua sa fie partidul cel mai popular printre tinerii sub 30 de ani, fiind sustinut de 27% dintre acestia. La acelasi segment de vârsta, Fidesz de bucura de o sustinere de doar 16%, arata Ispos.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.