Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bubuie amenzile pentru politicieni în cazul femeii care a născut pe trotuar, în fața spitalului

În cadrul ultimei ședințe de soluționare a petițiilor, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a impus mai multe sancțiuni. Printre cei amendați s-au numărat un primar, un viceprimar și doi consilieri locali. În plus, Casa de Asigurări de Sănătate Cluj a fost și ea sancționată, potrivit Mediafax.

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, întrunit miercuri într-o ședință de soluționare a petițiilor, a adoptat adoptat mai multe hotărâri:

Amendarea primarului municipiului Urziceni cu 10.000 de lei 1 în urma unor declarații la adresa unei femei care a născut în fața Spitalului Municipal Urziceni la data de 31 iulie 2023.

Primarul oraşului Urziceni Constantin Sava a intrat în atenţia publică în urma scandalului izbucnit după ce o femeie a fost nevoită să nască pe trotuar, în faţa spitalului sin localitate. Primarul a făcut declaraţii referitoare că femeia era surdo-mută, dar şi la etnia acestera, motiv pentru Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat.

Amenzi pentru Casa de Asigurări de Sănătate

 

Amendă de câte 5.000 de lei pentru viceprimar și doi membri ai Consiliului Local Sânpetru, județul Brașov, pentru afirmații discriminatorii la adresa persoanelor de etnie romă exprimate în cadrul ședinței de consiliu local din 28 februarie 2023.

Un avertisment contravențional pentru Casa de Asigurări de Sănătate Cluj, pentru aplicarea în mod discriminatoriu a prevederilor OUG nr. 158/2005 și OUG nr. 96/2003 femeilor angajatele în profesii liberale (avocat) cu privire la acordarea concediului de risc maternal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.