Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Politicienii francezi le dau lecții omologilor români despre corupție: Un fost premier este suspectat de finanţare secretă a campaniei sale prezidenţiale

Edouard Balladur

Fostul premier francez Edouard Balladur (1993-1995) s-a prezentat marţi în faţa justiţiei, fiind suspectat de finanţare secretă a campaniei sale prezidenţiale din 1995, unul dintre dosarele cazului Karachi, relatează AFP şi dpa, potrivit Agerpres.

Procesul său s-a deschis marţi după-amiază în faţa Curţii de Justiţie a Republicii (CJR), singura instanţă abilitată să-i judece pe membri şi foşti membri ai guvernului pentru infracţiuni comise în timpul mandatului lor.

Citește și: Anunț de ultimă oră al lui George Simion! Legea care va fi susținută de AUR

Ajuns cu puţin înainte de ora 14:00 (13:00 GMT) la Palatul de Justiţie din Paris, Balladur, în vârstă de 91 de ani, a intrat în sala de judecată, unde a luat loc alături de fostul său ministru al apărării François Léotard, în vârstă de 78 de ani.

Cei doi urmează să fie judecaţi până pe 11 februarie pentru fapte comise în urmă cu peste 25 de ani. După ce nu li s-a recunoscut prescrierea, fostul prim-ministru este judecat pentru ''complicitate'' şi ''tăinuire'' a abuzului de bunuri sociale. Léotard este acuzat pentru ''complicitate'', ceea ce neagă.

Citește și: Groaznic! Activistul de mediu Daniel Bodnar ar putea rămâne paralizat

În vârstă de 91 de ani, Edouard Balladur este acuzat că se află în spatele unui sistem de comisioane ilegale, adică a oferit intermediarilor săi un procent mai mare decât era necesar pentru o tranzacţie financiară, pentru a recupera o parte din aceasta şi a-şi completa conturile de campanie.

Cazul Karachi îşi are numele de la oraşul pakistanez, unde 15 persoane, între care 11 francezi de la Direcţia de construcţii navale (DCN), au fost ucise într-un atac cu vehicul capcană pe 8 mai 2002. Ei veniseră să viziteze un şantier unde urma să fie construit un submarin vândut de Franţa Pakistanului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.