Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Politicienii români se întrec în urări de Florii/ FOTO

florii

Credincioșii ortodocși, greco-catolici şi din alte câteva culte sărbătoresc duminică Floriile, zi care amintește de intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim, unde a fost întâmpinat de mulțimi de oameni cu ramuri de finic. Azi se sărbătoreşte şi ziua onomastică a celor care poartă nume de flori (Florin, Florina, Florica, Violeta, Viorel, Crina etc.).

La fel ca la orice sărbătoare importantă, politicienii români se întrec în urmări pe Facebook. STIRIPESURSE.RO trece în revistă principalele urări făcute de politicieni cu ocazia Floriilor.

"Duminica Floriilor marchează intrarea triumfală a lui Iisus Hristos în Ierusalim, anticipând pătimirile și jertfa Sa. Pentru creștinii ortodocși începe Săptămâna Mare, o perioadă cu puternică încărcătură spirituală. Tuturor celor care își serbează astăzi ziua onomastică le urez „La mulți ani!”", scrie preşedintele Klaus Iohannis, alături de o fotografie cu lalelele de la Cotroceni.

content-image

"La Mulți Ani și un gând bun mamei mele, surorii mele și tuturor celor care poartă nume de flori! Vă doresc să aveți parte mereu de lumină, căldură și iubire iar viața dumneavoastră să înflorească zi de zi", scrie şi premierul Dacian Cioloş.

content-image

"În această duminică, creștinii ortodocși sărbătoresc intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim. Tuturor celor sărbătoriți astăzi, de Florii, le doresc multă sănătate și fericire. O zi minunată, petrecută alături de cei dragi!", este mesajul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

content-image

"Vă doresc multă sănătate, zile senine și la mulți ani de Florii!", este şi mesajul lui Traian Băsescu.

content-image

"La multi ani de Duminica Floriilor pt toti cei care au nume de flori, dar si pentru cei apropiati si care le sunt dragi! Multumesc pt toate urarile sincere si calde pe care le primesc pentru prenumele meu de Viorel - (desi cel care l-a facut cunoscut tuturor a facut-o intr-un scop negativ iata ca totul s-a transformat in ceva frumos :):):)!)", a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

content-image

Şi alţi politicieni au ţinut să facă urări de Florii:

"Cele mai frumoase sărbători sunt cele petrecute alături de familie și prieteni! Vă doresc o Duminică a Floriilor senină, cu multe bucurii! La mulți ani celor cu nume de flori!", este mesajul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

"Sa va bucurati de numele pe care il purtati, sa fiti fericiti, iubiti si zambitori! LA MULTI ANI tuturor celor care poarta nume de flori! (P.S.: Se spune ca liliacul, floarea aniversarilor, adaposteste sub ramurile sale spiritele bune. Asa sa fie!)", a scris Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, alături de o imagine cu liliac înflorit.

"În Duminica Floriilor, când prăznuim intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim, să ne întoarcem cu smerenie şi încredere spre Dumnezeu, să ne rugăm să ocrotească familiile noastre, comunitatea băimăreană. Să ne întoarcem cu bunătate spre cei din jurul nostru, aflaţi în nevoie. Să lăsăm comuniunea în credinţă, iubire și pace să ghideze pașii noștri. Tuturor celor care îşi sărbătoresc ziua de nume de Florii, le doresc să aibă parte de nenumărate împliniri personale şi profesionale, sănătate şi pace sufletească", a scris Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.

"Este ziua sfântă a Floriilor. La mulți ani tuturor celor care purtați nume de flori! Dumnezeu să vă ocrotească şi să vă binecuvânteze!", este urarea fostului ministru Anca Boagiu.

"La multi ani frumosi si fericiti celor care sunt sarbatoriti astazi, de Florii!", a scris şi Ovidiu Portariuc, primarul municipiului Botoşani, alături de o imagine cu Iisus intrând în Ierusalim călare pe un măgar

"Floriile sau Intrarea Domnului în Ierusalim este o sărbătoare cu o simbolistică aparte pentru creștinii care se pregătesc astfel pentru momentul Învierii. Le urez tuturor liniște, bunăstare și încredere în mai bine! Le urez, de asemenea, la mulți ani tuturor locuitorilor Sectorului 2 care își sărbătoresc astăzi ziua numelui!", scrie pe Facebook Dan Cristian Popescu, candidatul PNL la Primăria Sectorului 2.

"Sărbătoarea Floriilor să vă aducă bucurie și lumină!", a scris şi fostul ministru Sorin Grindeanu, preşedintele PSD Timiş, alături de un link către un articol de pe site-ul crestinortodox.ro.

"Astăzi sărăbătorim Floriile, zi care ne vestește Învierea Domnului, cunoscută ca Intrarea lui Isus în Ierusalim, când a fost primit de către popor ca un Împărat, cu ramuri de salcie și de măslin. Gânduri bune trasmit tuturor celor care poartă nume de flori! La mulți ani!", este urarea deputatului Eugen Tomac, candidatul PMP la Primăria Sectorului 1.

"De Florii, vă urez sănătate, fericire, bucurii și belșug tuturor celor care vă sărbătoriți azi onomastica. Să aveți parte de o duminică binecuvântată! La mulți ani!", a scris şi comisarul european Corina Creţu, alături de o imagine cu liliac.

Senatorul Alin Tişe urează şi el "La mulți ani, tuturor celor care poartă nume de flori!", alături de fotografie cu un coş plin de flori.

"Este duminica Floriilor și nu pot lăsa această zi atât de specială să treacă fără să vă urez vouă, prietenilor mei cu nume de flori, ca soarele să vă încălzească și să vă bucure sufletul! La mulți ani, doamnelor, domnișoarelor şi domnilor! La mulți ani, dragi prieteni!", scrie pe Facebook deputatul liberal Mircea Dolha.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.