Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Politicienii se luptă pentru 'idei': PSD și PNL își atribuie înființarea unei noi companii care să preia atribuțiile RADET în urma falimentului

psd pnl

Orlando Culea, consilier general PSD, l-a contrazis, joi, pe președintele PNL București, Cristian Bușoi, în privința înființării unoi noi companii care să preia atribuțiile RADET, în urma falimentului, spunând că soluția aparține PSD și că formațiunea sa a cerut consens politic în această privință, informează Mediafax.

Citește și: Cea mai mare acțiune de toaletare din istoria Sectorului 5: 8.500 de arbori

„Ceea ce a spus liderul PNL Bușoi, potrivit căruia soluția pentru înființarea celor două companii ar aparține PNL, nu, această soluție aparține PSD. Am avut chiar eu ideea, împreună cu un grup de consilieri, și, la momentul respectiv, ideea nu a fost împărtășită și de primarul general, însă, acum, s-a ajuns la concluzia că este cea mai bună. Ideea aceasta era cunoscută de primarul general și venea de la un grup de consilieri PSD. Se vor înființa două companii care vor prelua toate atribuțiile RADET-ului. Dacă sunt atât de specialiști cei de la PNL, să zică și cum vor stopa pierderile de pe rețea la momentul acesta, ca să nu mai existe pierderi pe rețelele de distribuție. Această soluție era cunoscută de reprezentanții partidului nostru și noi am venit cu ea. E adevărat, acum am îmbrățișat-o împreună cu ei și noi chiar am solicitat să existe un consens politic vizavi de acest lucru, că așa era normal”, a declarat consilierul general PSD, Orlando Culea, joi, pentru MEDIAFAX.

Reacția social-democratului vine în contextul în care europarlamentarul Cristian Bușoi, președintele PNL București, a declarat că inițiativa ar aparține liberalilor.

„După aproape trei ani de timp pierdut şi bani irosiţi, primarul Firea a ajuns la soluţia PNL: înfiinţarea unei noi companii, care să gestioneze sistemul de termoficare din Bucureşti. Trebuie subliniat însă un lucru. S-a ajuns aici şi pentru că PNL a avut atitudinea firească şi corectă. După ce Compania Municipală Energetica a fost declarată ilegală de către Curtea de Apel, PNL a respins propunerea administraţiei PSD-Firea de a încălca hotărârea Instanţei şi a de a vota, din nou, pentru Compania Municipală Energetica”, a declarat, joi, preşedintele PNL, Cristian Buşoi.

Potrivit acestuia, noua companie, Termoenergetica va fi un „RADET 2”.

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) va dezbate, marţi, un proiect care prevede înfiinţarea societăţii „Termoenergetica Bucureşti S.A” „în scopul continuării serviciului de alimentare cu energie termică şi având în vedere falimentul RADET”, au transmis reprezentanții Primăriei Capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.