Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţist acuzat de luare de mită, trafic de influenţă şi delapidare, plasat sub control judiciar

dosare
La începutul acestei săptămâni, Serviciul judeţean al Direcţiei Generale Anticorupţie, în baza delegării procurorului, a efectuat două percheziţii domiciliare, la un post de poliţie şi la domiciliul unei persoane fizice, în urma cărora poliţistul a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru ca ulterior să fie plasat sub control judiciar.

Percheziţiile au avut loc în cadrul unui dosar penal ce vizează infracţiunile de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, delapidare, şantaj şi conducerea unui vehicul fără permis auto.

Cea mai veche faptă imputată poliţistului datează din decembrie 2018, când acesta ar fi pretins şi primit suma de 150 de euro de la o persoană în schimbul exercitării influenţei asupra funcţionarilor din cadrul Registrului Auto Român, în vederea efectuării unei inspecţii tehnice periodice fără programare prealabilă.

Suma de bani, spun procurorii, ar fi fost remisă "ca urmare a ameninţărilor exercitate de agentul de poliţie".

În luna aprilie a acestui an, poliţistul ar fi pretins şi primit 500 de euro şi 1.000 de lei pentru a nu lua măsuri legale într-un caz de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără permis şi într-unul de constatare a unei contravenţii rutiere.

Totodată, în perioada iunie-septembrie 2022, lucrătorul de poliţie ar fi folosit în interes personal autoturismul de serviciu, pe care îl avea în gestiune şi administrare, atât pentru deplasarea de la domiciliu la locul de muncă, cât şi pentru alte deplasări, deşi beneficia de decontarea cheltuielilor de transport conform prevederilor legale.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie - structura centrală şi al Serviciului de Operaţiuni Speciale Bistriţa-Năsăud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.