Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii au confiscat anul trecut peste 230 arme de foc, între care 44 letale

politie bun

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Galaţi au confiscat anul trecut peste 230 arme de foc, între care 44 letale, se arată în bilanţul activităţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi pe anul 2023.

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au organizat şi desfăşurat, pe parcursul anului 2023, 127 de acţiuni, 344 de controale pe linie de arme şi muniţii şi 14 acţiuni pe linie de braconaj cinegetic, activităţi în urma cărora au fost confiscate 236 arme de foc (44 letale, 192 neletale) şi 4.029 de elemente de muniţie.

De asemenea, au fost organizate 37 de acţiuni pe linie de explozivi şi articole pirotehnice şi 18 acţiuni pe linie de substanţe toxice, deşeuri periculoase şi protecţia plantelor, fiind indisponibilizate, în vederea confiscării, 3.820 de kilograme de articole pirotehnice, 64 de de litri de substanţe periculoase şi 802 litri de produse pentru protecţia plantelor şi 73 de kilograme de deşeuri periculoase.

În perioada analizată au fost constatate 232 de infracţiuni, dintre care 126 la regimul armelor şi al muniţiilor, 44 la regimul explozivilor şi substanţelor periculoase, 21 de infracţiuni privind fondul cinegetic şi protecţia vânatului, 11 infracţiuni de uz de armă, fără drept, 5 infracţiuni de contrabandă cu arme şi 25 de alte infracţiuni.

Pe parcursul anului 2023, au fost constatate 66 de contravenţii, valoarea sancţiunilor aplicate fiind de aproximativ 97.317 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.