Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii au dat peste 50.000 de amenzi într-o săptămână pentru încălcarea regulilor anti-COVID

Inquam Photos / Octav Ganea
controale coronavirus stare de urgenta

În ultima săptămână, la nivel național au continuat acțiunile de verificare a modului în care au fost respectate măsurile pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, fiind verificați peste 37.000 de operatori economici și aproape 510.000 persoane.

Citește și: Contre dure în Coaliție. Liderii USR-PLUS amenință cu ieșirea de la guvernare. Liberalii nu îi opresc prea tare

La acțiunile de control au participat, zilnic, peste 17.000 de cadre MAI (polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU) , polițiști locali, reprezentanți din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, precum și angajați ai Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și ai autorităților publice locale.

Au fost verificați 37.005 de operatori economici, 1.671 operatori transport persoane, 68.179 obiective de interes (dintre care 27.134 restaurante/terase, unități de autoservire sau fastfood) și 509.738 de persoane.

Au fost, astfel, identificați 202 operatori economici, 2 operatori transport și 47.365 de persoane care nu respectau măsurile pentru prevenirea și combaterea COVID 19.

În cazul neregulilor constatate au fost aplicate 51.751 sancțiuni în valoare de 8.496.915 lei, cele mai multe (43.982 de sancțiuni, în valoare de 6.371.509 de lei) pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea și a celor de protecție individuală.

Alte 7.625 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea de către agenții economici, instituțiile publice sau persoanele fizice a măsurilor privind organizarea/participarea la evenimente publice sau private, transportul persoanelor, organizarea programului de lucru ori în legătură cu restricțiile privind deplasarea persoanelor în valoare de 2.009.275 lei.

În urma verificărilor efectuate, au fost întocmite 25 de dosare penale în care sunt cercetate 27 persoane: 26 pentru zădărnicirea combaterii bolilor și una pentru fals în declarații, cu privire la motivul deplasării.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară, precum păstrarea distanței față de alte persoane, evitarea zonelor aglomerate, purtarea măștii de protecție sanitară, spălarea sau igienizarea frecventă a mâinilor, evitarea călătoriilor cu mijloace de transport în comun aglomerate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.